eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csurka: Gyárfást ma újra megválasztaná a klubok többsége

Ha Gyárfás Tamás elindulna az úszóelnöki posztért, a klubok jelentős része ma őt támogatná - közölte Csurka Gergely a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. A szövetség 2017. január 8-án tartja tisztújító közgyűlését.

Csurka Gergely a DigiSport Reggeli Start című műsorában elmondta, Gyárfás elsősorban azért mondott le az úszószövetség elnöki posztjáról, mert úgy gondolta, nem érdemli meg a magyar úszósport, amit az ő személye miatt kap.

A 2017-es budapesti világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztjáról akkor távozhat Gyárfás, ha a kormányzat, amely támogatja a rendezvényt, úgy gondolja, hogy jobb, ha csak tanácsadóként segíti tovább a munkát, akkor hajlandó erről tárgyalni a szervezőbizottságot vezető Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel - mondta Csurka Gergely.

"Tucatnyi klub már jelezte, hogy nem érti, miért kellett lemondania

- közölte a sajtófőnök arra a kérdésre, hogy megfelelő támogatottság esetén újraindul-e Gyárfás az úszóelnöki posztért. - Hargitay András azt mondta egy interjúban, hogy meggyőződés, ha ma lenne egy közgyűlés, egy titkos bizalmi szavazás, akkor kétharmados többséggel nyerne."

A 15 napos jelöltállítás szerinte meg fogja mutatni, hogy kik lehetnek versenyben az elnöki posztárt, de felhívta a figyelmet, hogy

"nem aláíró úszók választanak,

hanem 132 egyesület képviselői, akik nem biztos, hogy ugyanúgy látják az úszósportot belülről, mint mások felülről".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×