INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Bajnokok Ligája - Münchenben várható igazi izgalom

InfoRádió / MTI
A címvédő Barcelona az Arsenalt, a Bayern München pedig a tavaly döntős Juventust fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóin.

A két párosítás közül egyértelműen a Bayern és a Juventus összecsapása ígérkezik izgalmasabbnak, hiszen az első meccsen, Torinóban 2-2-es döntetlen született. Josep Guardiola együttese már két góllal vezetett, de a Juventus egyenlített és nyílttá tette a továbbjutás kérdését.

A Bayern története során mindössze két olyan párharcban maradt alul az európai kupaporondon, amelynek első mérkőzésén idegenben döntetlent harcolt ki. A legutóbbi ilyen az AC Milan elleni 2007-es BL-negyeddöntő volt, amelynek visszavágóját 2-0-ra nyerte az olasz együttes.

"A Juventus nagyon veszélyes ellenfél, nem fogja bánni, ha sokáig 0-0 az állás" - idézte az európai szövetség (UEFA) honlapja a bajorok csapatkapitányát, Philipp Lahmot. Nem minden csapat képes várni arra, amíg az ellenfél hibázik, de a Juventus igen. Megvan hozzá a minőség, a tapasztalat és a higgadtság a játékosaiban - tette hozzá.

A Juventus kifejezetten jó statisztikával rendelkezik a német csapatok elleni oda-visszavágós párharcokban, 16-ból mindössze háromszor fordult elő, hogy nem jutott tovább, igaz, két kupadöntőt is német klubbal szemben bukott el.

"Az első mérkőzés megértette velünk, hogy le tudjuk győzni a Bayernt" - hangsúlyozta Patrice Evra, a torinói csapat védője. Kifejtette: az első találkozó első félidejében túlzottan tisztelték ellenfelüket, de már tudják, hogy a bajor gárda sebezhető és legyőzhető. "Kettő-nullás hátránynál kezdtünk el igazából játszani. A labdarúgásban proaktívnak kell lenned, nem reaktívnak. Ezt a leckét meg kell tanulnunk, s Münchenben magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést" - emelte ki.

A másik szerdai nyolcaddöntős visszavágón a címvédő Barcelona és az Arsenal párharca a papírforma alapján nem sok izgalmat ígér, ugyanis a katalánok 2-0-ra nyertek Londonban, ráadásul legutóbbi 37 mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Ezzel szemben a londoniak az elmúlt hetekben nem kényeztették el szurkolóikat: a Premier League-ben komoly hátrányba kerültek a listavezető Leicester Cityvel szemben, az FA Kupában pedig címvédőként kiestek a negyeddöntőben, miután hazai pályán kikaptak a Watfordtól. Arséne Wenger csapatával 2002 novembere óta először fordult elő, hogy saját közönsége előtt sorozatban három mérkőzést veszített el.

"A következő meccs mindig egy +nagy kihívás+, és mindig egy +dráma közepén vagy+. Lassan kezd olyan lenni, mint egy kabaré, holott csak elvesztettünk egy mérkőzést" - nyilatkozta Wenger. Hozzátette: szomorúak a Watfordtól elszenvedett vereség miatt, de már a következő találkozóra koncentrálnak. "Az Arsenal történetében korábban is voltak vesztes összecsapások, és a jövőben is lesz olyan, amikor kikapunk. Most összefogunk és megbirkózunk a helyzettel, s teljes hittel készülünk az előttünk álló mérkőzésre " -jelentette ki.

A statisztika is a katalánok továbbjutását vetíti előre, a Barcelona ugyanis története során 37-ből mindössze két olyan európai kupapárharcot veszített el, amelynek első mérkőzését idegenben megnyerte.

A címlapról ajánljuk