eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Női kosárlabda Eb - Az ötödik kalapban a magyarok

Az ötödik kalapba kerültek a társrendező magyarok a jövő júniusi női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének szombati sorsolása előtt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a címvédő Spanyolország az első helyen rangsorolt csapat, amely a tavalyi Eb-n ezüstérmes Franciaországgal, a bronzérmes Törökországgal és a negyedik helyezett Szerbiával együtt képviseli a kontinentális elitet.

A 2013-as Eb ötödik és hatodik helyezettje, Fehéroroszország és Csehország a második kalapba került, Horvátországgal és Szlovákiával együtt. Utóbbi két csapat szerepelt a legjobban idén nyáron a kvalifikációs sorozatban. A harmadik és a negyedik kalapban azok a válogatottak találhatók, amelyek kijutottak a selejtezőből az Eb-re.

Az ötödik és egyben utolsó sorsolási csoportba tartozik - Nagy-Britannia mellett - a két rendező ország csapata: Magyarország és Románia, valamint Görögország, amely tavaly nyáron megnyerte az első selejtező tornát.

A Budapest Marriott Hotelben szombaton 16 órakor kezdődő sorsolást az európai szövetség honlapja (www.fibaeurope.com) élőben közvetíti.

A sorsolási csoportok:
---------------------
1. kalap: Spanyolország, Franciaország, Törökország, Szerbia
2. kalap: Fehéroroszország, Csehország, Horvátország, Szlovákia
3. kalap: Litvánia, Ukrajna, Lengyelország, Lettország
4. kalap: Montenegró, Oroszország, Svédország, Olaszország
5. kalap: Nagy-Britannia, Görögország, MAGYARORSZÁG, Románia

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×