eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megnyílt a Puskás-kiállítás a Bernabeu Stadionban

Ünnepélyes keretek között megnyitották pénteken a Real Madrid otthonában, a legendás Santiago Bernabeu Stadionban a Puskás-kiállítást, amely az Aranycsapat kapitányának pályafutását mutatja be.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának beszámolója szerint a meghívott vendégek - többek között Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Simicskó István sportért felelős államtitkár és Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója - együtt sétáltak végig a felbecsülhetetlen értékű trófeákat, mezeket, cipőket, elismeréseket őrző termeken. A gazdag gyűjteményben megtalálható az olimpiai aranyérem, a világbajnoki ezüstérem, a színezüstből készült BEK- és spanyol bajnoki trófeák, a Világkupa kicsinyített mása vagy a spanyol gólkirálynak járó négy Pichichi-trófea.

A madridi Puskás-hetek keretein belül a kiállítás november 25-ig, a londoni 6-3-as magyar győzelem 60. évfordulójáig lesz látható. A közel két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet tekinteni, többek között látható Puskás első madridi szerződése, valamint az egyik királykék Real-meze is.

A Puskás-hetek hivatalosan szerdán kezdődtek, csütörtökön a Real Madrid valdebebasi sportcentrumában leleplezték Puskás Ferenc bronzszobrát.

Az Aranycsapat legendás kapitánya 1958-tól 1967-ig szerepelt a Real Madridban, 179 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Az együttessel többek között hatszor nyert spanyol bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×