eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Párizsban világverő csapat épül Ancelottival, Kakával, Patóval?

Még néhány nap hátra van, hogy megnyíljon az európai labdarúgópiac (január elsején indul), néhány klub már előrehaladott tárgyalásokat folytat a kiszemeltekkel. Úgy tűnik, hogy a francia bajnokság listavezetője, a PSG költ a legtöbbet télen. A francia klub katari tulajdonosai állítólag már megállapodtak Carlo Ancelottival, a Milan és a Chelsea korábbi trénerével, de a francia sajtó kész tényként kezeli, hogy David Beckham is Párizsban folytatja. A PSG most Kakáról és Patóról álmodik.

A Paris Saint-Germaint 1970-ben alapították a francia fővárosban,. A PSG nem csak Párizs, de Franciaország egyik legmeghatározóbb, legismertebb focicsapata is, amelyet tavaly vásárolt meg egy dúsgazdag katari család.  Éppen ezért  a PSG esetében minden felmerült nevet illik komolyan venni, hiszen a klub tulajdonosai nemzetközi szinten számítva is hatalmas tőkével rendelkeznek. Tavaly nyáron a nemzetközi focivilágot is meglepték, amikor angol, olasz és spanyol topcsapatok elől elhozták a Palermo zsenijét, és a PSG katari tulajdonosai 42 millió eurót adtak az argentin tehetség, Javier Pastore játékjogáért.

A francia és az angol sajtó jelenleg kész ténynek veszi, hogy a francia listavezető a napokban várhatóan David Beckhammel ír alá 18 hónapra érvényes szerződést. Az angol labdarúgó havi 270 millió forintnak megfelelő fizetést kap, és természetesen három fiúgyermeke számára is megfelelő iskolát szerez a fővárosi klub. A Le Parisien című lap megírta, hogy Beckham szóban minden részletről megállapodott a francia klub vezetőivel, és január első napjaiban írják alá a szerződést. Az új év első hónapjában aztán a PSG többi labdarúgója társaságában Beckham is katari edzőtáborozásra utazik.

Egy  francia lap még tovább megy. Szerintük nem elképzelhetetlen, hogy már január negyedikén Dubajban, ahol együtt edzőtáborozik a MIlan és a PSG, létrejön egy új megállapodás, amely alapján a Milan 22 éves csatára, Alexandre Pato Párizsba szerződik. A két klub a tervek szerint ezen a napon játszik is egymással egy felkészülési mérkőzést, és ekkor írják majd alá a transzfert. A brazil zseni évi 7 millió eurót keresne a PSG-nél. A francia klub gazdag arab tulajdonosa 50 millió eurót hajlandó fizetni a támadóért a Milannak. Pato egy, a napokban megjelent nyilatkozatában nagyon dicsérte korábbi edzőit, Ancelottit és Leonardót; és bírálta jelenlegi trénerét, Allegrit.

A Milan szeretne véget vetni a találgatásoknak és azt mondták: a csatár nem eladó. "Pato nem jelezte, hogy távozni szeretne és Leonardo sem keresett fel Pato miatt." nyilatkozta szerdán a Milan alelnöke Adriano Galliani "Pato velünk marad, ebben biztos vagyok." Ugyanakkor a klubhoz közelálló milannews.it főszerkesztője szerint a Milan a Patóért kapott pénzből a Manchester City olasz támadóját, Balotellit szeretné megvásárolni.


A francia klub egyébként tavaly szerződtette a Milan korábbi játékosát, technikai vezetőjét, majd edzőjét, Leonardót a klubigazgatói posztra, s napokon belül leigazolhatják a kispadra azt a Carlo Ancelottit, aki a Milan legutóbbi 3 BL-döntőjénél a csapatot irányította. Az olasz szakember a hírek szerint már januárban munkához is láthat a katari tulajdonban lévő csapatnál, amely két és fél éves szerződést szeretne kötni az AC Milan és a Chelsea korábbi mesterével.

Némiképp ellentmond a Párizsból érkező híreknek, hogy olasz újságok szerint Barbara Berlusconi, a Milan tulajdonosának lánya gyermeket vár Patótól. A két fiatal már régebb óta egy párt alkot.

Szintén naponta jelennek meg találgatások arról, hogy Kakára, a Real Madrid 29 éves brazil válogatott labdarúgójára is kivetette hálóját a PSG. A Le Parisien szombati száma szerint Kaká januári leigazolását valószínűsítheti, hogy hosszú ideje nem kap érdemi szerepet a Real Madrid portugál trénerétől, José Mourinhótól.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×