INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Párizsban világverő csapat épül Ancelottival, Kakával, Patóval?

Infostart / InfoRádió
Még néhány nap hátra van, hogy megnyíljon az európai labdarúgópiac (január elsején indul), néhány klub már előrehaladott tárgyalásokat folytat a kiszemeltekkel. Úgy tűnik, hogy a francia bajnokság listavezetője, a PSG költ a legtöbbet télen. A francia klub katari tulajdonosai állítólag már megállapodtak Carlo Ancelottival, a Milan és a Chelsea korábbi trénerével, de a francia sajtó kész tényként kezeli, hogy David Beckham is Párizsban folytatja. A PSG most Kakáról és Patóról álmodik.

A Paris Saint-Germaint 1970-ben alapították a francia fővárosban,. A PSG nem csak Párizs, de Franciaország egyik legmeghatározóbb, legismertebb focicsapata is, amelyet tavaly vásárolt meg egy dúsgazdag katari család.  Éppen ezért  a PSG esetében minden felmerült nevet illik komolyan venni, hiszen a klub tulajdonosai nemzetközi szinten számítva is hatalmas tőkével rendelkeznek. Tavaly nyáron a nemzetközi focivilágot is meglepték, amikor angol, olasz és spanyol topcsapatok elől elhozták a Palermo zsenijét, és a PSG katari tulajdonosai 42 millió eurót adtak az argentin tehetség, Javier Pastore játékjogáért.

A francia és az angol sajtó jelenleg kész ténynek veszi, hogy a francia listavezető a napokban várhatóan David Beckhammel ír alá 18 hónapra érvényes szerződést. Az angol labdarúgó havi 270 millió forintnak megfelelő fizetést kap, és természetesen három fiúgyermeke számára is megfelelő iskolát szerez a fővárosi klub. A Le Parisien című lap megírta, hogy Beckham szóban minden részletről megállapodott a francia klub vezetőivel, és január első napjaiban írják alá a szerződést. Az új év első hónapjában aztán a PSG többi labdarúgója társaságában Beckham is katari edzőtáborozásra utazik.

Egy  francia lap még tovább megy. Szerintük nem elképzelhetetlen, hogy már január negyedikén Dubajban, ahol együtt edzőtáborozik a MIlan és a PSG, létrejön egy új megállapodás, amely alapján a Milan 22 éves csatára, Alexandre Pato Párizsba szerződik. A két klub a tervek szerint ezen a napon játszik is egymással egy felkészülési mérkőzést, és ekkor írják majd alá a transzfert. A brazil zseni évi 7 millió eurót keresne a PSG-nél. A francia klub gazdag arab tulajdonosa 50 millió eurót hajlandó fizetni a támadóért a Milannak. Pato egy, a napokban megjelent nyilatkozatában nagyon dicsérte korábbi edzőit, Ancelottit és Leonardót; és bírálta jelenlegi trénerét, Allegrit.

A Milan szeretne véget vetni a találgatásoknak és azt mondták: a csatár nem eladó. "Pato nem jelezte, hogy távozni szeretne és Leonardo sem keresett fel Pato miatt." nyilatkozta szerdán a Milan alelnöke Adriano Galliani "Pato velünk marad, ebben biztos vagyok." Ugyanakkor a klubhoz közelálló milannews.it főszerkesztője szerint a Milan a Patóért kapott pénzből a Manchester City olasz támadóját, Balotellit szeretné megvásárolni.


A francia klub egyébként tavaly szerződtette a Milan korábbi játékosát, technikai vezetőjét, majd edzőjét, Leonardót a klubigazgatói posztra, s napokon belül leigazolhatják a kispadra azt a Carlo Ancelottit, aki a Milan legutóbbi 3 BL-döntőjénél a csapatot irányította. Az olasz szakember a hírek szerint már januárban munkához is láthat a katari tulajdonban lévő csapatnál, amely két és fél éves szerződést szeretne kötni az AC Milan és a Chelsea korábbi mesterével.

Némiképp ellentmond a Párizsból érkező híreknek, hogy olasz újságok szerint Barbara Berlusconi, a Milan tulajdonosának lánya gyermeket vár Patótól. A két fiatal már régebb óta egy párt alkot.

Szintén naponta jelennek meg találgatások arról, hogy Kakára, a Real Madrid 29 éves brazil válogatott labdarúgójára is kivetette hálóját a PSG. A Le Parisien szombati száma szerint Kaká januári leigazolását valószínűsítheti, hogy hosszú ideje nem kap érdemi szerepet a Real Madrid portugál trénerétől, José Mourinhótól.

A címlapról ajánljuk