eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Uli Hoeness: "Kártérítést követel a Bayern Robben kiesése miatt!"

Még négy nap, és megkezdi idei őszi szezonját a német bajnok Bayern München labdarúgó csapata a Wolsfburg elleni mérkőzéssel. A klub elnöke, Uli Hoeness a Bildnek adott interjújában kendőzetlenül beszél egyebek mellett a párizsi utazástól eltiltott Ribéryről, a franciák illetlenségéről, Robben sérüléséről és az ezért fizetendő kártérítésről, illetve a pangó játékospiacról.

Franck Ribery-nek meg kellett volna jelennie a francia szövetség fegyelmi bizottsága előtt, hogy meghallgassák a csapat dél-afrikai világbajnokságon bejelentett tréning-bojkottjáról. A Bayern azonban megtiltotta, hogy a játékos Párizsba utazzon.

"Mit gondolnak a franciák, hol élnek?" - mondta felháborodva Uli Hoeness. "Természetes, hogy nem küldtük el Ribery-t a felkészülés kellős közepén a "főúri" parancsra. Fogalmuk sincs az illemről. Ha akarnak valamit, jöjjenek ide. Az egyesület példásan reagált, csak üdvözölni tudom a döntést, hogy Franck nem mehet Párizsba. Magam sem tettem volna másként" - fűzte hozzá az elnök.

Ribery kiválóan játszott a Real Madrid ellen. Ez azt jelentheti, hogy a következő szezonban ismét a legjobb formájában látjuk?

"Louis van Gaaltól úgy hallottam, hogy Franck példás lelkesedéssel edz. Meg vagyok róla győződve, hogy szuper teljesítményt nyújt majd, és meghálálja, hogy a klub kiállt mellette" - szögezte le Hoeness.

Az izomszakadása miatt gyengélkedő Arje Robben körül is sok a pletyka. Állítólag a holland pszichológus, Dick van Toorn, aki a csatárt a világbajnokság előtt kezelte, megkérdőjelezte a sérülését.

"Mi viszont tökéletesen megbízunk a világ egyik legjobb sportorvosának, Müller-Wohlfahrtnak a diagnózisában. Ha van Toorn úr nem képes felismerni a sérülést, vegyen erősebb szemüveget!" - közölte a Bayern elnöke.

Robben tehát kiesik?

"Óriási, durva felelőtlenség volt a holland szakvezetőktől, hogy akár egyetlen percig is játszatták Arje Robbent a világbajnokságon. Sérülten kellett végigfutballoznia a tornát, és most mi isszuk meg ennek a levét. Ez igazságtalan, és kártérítést fogunk követelni a holland szövetségtől" - mondta Hoeness.

Mekkorát?

"A pontos összeget még nem tudom megmondani, de akkorának kell lennie, hogy a Bayern Münchent ne érje veszteség. Ki kell fizetniük a költségeinket Robben kiesésének első napjától az utolsóig" - jelentette ki az elnök.

Pénteken kezdődik a szezon. Menyire tartja felkészültnek a Bayern csapatát?

"Amennyit eddig láttam a csapatból, elégedetté tesz. Az edző, Louis van Gaal továbbra is kitűnő munkát végez, és a játékosok szintén felkészültnek látszanak. Mindezek ellenére azt hiszem, nehéz évad elé nézünk" - tette hozzá Uli Hoeness.

Miért?

"Mert az elmúlt szezon, a kupadöntővel és a BL-fináléval együtt hosszú és kimerítő volt. Azután jött még a világbajnokság. Mindez nyomot hagyott a játékosok szervezetében és fejében is. Kíváncsi vagyok, miként reagálnak erre a teherre, de amúgy bizakodó a hangulatom" - jelentette ki Hoeness.

A Leverkusennek kölcsönadott Kroos és a Nürnbergben játszó Breno visszatérnek a csapathoz, mert nem sikerült eladni őket.

"Van időnk, mert az átigazolási lista egy darabig még nyitott"- jelentette ki az elnök, és hozzátette: "E tekintetben egyelőre nincs semmi újság, de lehet, hogy még tudunk tenni valamit. Végső esetben télen. Irreális összeget azonban nem akarunk fizetni."

Sok a kérdés a játékos eladások körül is. Mi lesz az argentin Sosával és a holland Braafheiddel?

"Ezt a sportigazgató, Christian Nerlinger intézi, de sajnos a piac teljesen befulladt. Senki sem akar fizetni semmiért."

És miként vélekedik a csatárok, Olic, Müller, Gomez és Klose egyetlen posztért folyó vetélkedéséről?

"Nem adjuk el egyiküket sem, és egyikük sem akar elmenni. Mindenki elfogadja, hogy harcolnia kell azért, hogy bebizonyítsa: ő a legjobb" - jelentette ki az elnök.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×