INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

El kell hagynia Veszprémet a megkéselt kapusnak

Infostart / InfoRádió
Távozik a bajnok Veszprém férfi kézilabda-csapatától Ivan Pesic. A 20 éves horvát kapust tavaly februárban megszúrták a román Marian Cozma halálával zárult támadásnál, és mivel ki kellett venni az egyik veséjét, Magyarországon egyelőre nem kaphat játékengedélyt. Mocsai Lajos vezetőedző az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta, hogy Pesic a jövő embere lehetett volna a klubnál.

Elhagyja a Veszprém férfi kézilabda-csapatát a horvát Ivan Pesic, ugyanis a Marian Cozma-tragédia éjszakáján súlyos sérülést szenvedett és egyik veséjét elveszítő kapus a magyar sportorvosi szabályok szerint nem kaphat játékengedélyt - közölte az InfoRádióval Mocsai Lajos. A vezetőedző kiemelte: a sportorvosi álláspont szerint az ütközéssel, küzdőjátékkal teli sportágakban a másik vese is megsérülhet, és ennek nem teszik ki a játékosokat.

Országonként változó a sportorvosi gyakorlat, de Magyarországon ritka az olyan élsportoló, aki egy vesével versenyez - mondta a szakvezető, aki szerint megfontolhatnák az engedély kiadását a megfelelő vizsgálatok elvégzése után.

Mocsai Lajos hangsúlyozta, a tehetséges Ivan Pesic a jövő embere lehetett volna Veszprémben.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk