eur:
388.49
usd:
360.98
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Schmitt Pál: Rio de Janeiro volt a létező legjobb választás

Rio de Janeirónak ítélte a 2016-os olimpia rendezésének jogát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Schmitt Pál szerint a döntés megmutatja az olimpiai mozgalom nyitottságát, és új utakat nyithat meg. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a brazilok széleskörű összefogással egy jó olimpiai játékot fognak rendezni.

A létező legjobb választás volt Rio de Janeiro - mondta az InfoRádiónak Schmitt Pál, miután eldőlt, hogy a brazil metropolisz rendezi a 2016-os nyári ötkarikás játékokat. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja szerint fontos, hogy egy új kontinens, egy új város kapta a rendezési jogot.

Új dimenziót kap az olimpiai mozgalom, és ezek után Afrika is elkezdhet gondolkozni az ötkarikás játékok rendezésén - tette hozzá.

A magyar sportvezető kiemelte: mivel esélyesnek tartották Chicagót, ezért sok NOB-tag az első körben nem szavazott az amerikai városra, így végül meglepetésre, favoritként búcsúzott az első körben.

Rio de Janeiro mellett szólt, hogy a város és az ország dinamikusan fejlődik, és a válság sem érintette Brazíliát - közölte Schmitt Pál. A MOB vezetője úgy véli, különleges kihívás lesz a riói játékok, mivel Brazíliában az olimpiai sportok egy részét nem rendezték meg, de a társadalom nagy része imádja a sportot.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×