eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Súlyos büntetés vár Adebayorra "buta" tette miatt - videókkal

Négy meccses eltiltást kaphat Emmanuel Adebayor, a Manchester City labdarúgója, ha kiderül, szándékosan rúgta fejbe egykori csapattársát, Robin van Persie-t az Arsenal elleni szombatin bajnokin. A togói csatárnak azért is felelnie kell, mert gólörömével provokálta az ellenfél drukkereit.

Az Angol Labdarúgó Szövetség hétfőn indít fegyelmi eljárást Emmanuel Adebayor ellen. A Manchester City togói csatára volt csapata, az Arsenal elleni szombati bajnokin nem kímélte egykori társait: fejbe rúgta Robin van Persie-t, rálépett Francesc Fabregas bokájára, meglegyintette Alex Songot, majd gólja ünnepléséhez 90 métert sprintelt, hogy az Ágyúsok drukkereit provokálhassa.

A fegyelmi bizottság azt vizsgálja, Adebayor szándékosan rúgta-e meg a holland támadót, akinek arca vérzett is. A meccs játékvezetője, Mark Clattenburg nem adott sárga lapot a togói támadónak, aki a nyáron 25 millió fontért igazolt Manchesterbe az Arsenaltól.


A 26 éves csatár a meccs végén bocsánatot kért van Persie-től, ám a holland játékost ez nem hatotta meg, "buta és szándékos" tettnek nevezte Adebayor rúgását, és szerencsésnek tartja magát, hogy nem sérült meg súlyosabban.

A brit sajtó szerint Adebayor 3-4 meccses eltiltásra számíthat, vagyis a hétvégi manchesteri derbit ki kell hagynia, ám elképzelhető, hogy 6 meccsen nem léphet pályára, ha túlzott gólöröme miatt is büntetést kap. A togói játékos bocsánatot kért, amiért az Arsenal-szurkolók előtt ünnepeltette magát, mint mondta, néhány másodpercre nem tudta kontrollálni magát.



A Manchester City 4-2-es sikerével végződött találkozón egy biztonság ember is megsérült, miután fejbe találták egy tárggyal éppen Adebayor gólöröme közben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×