eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vettel sima versenyt adott Buttonnak

A Formula-1-es világbajnokság Török Nagydíját is Jenson Button nyerte meg, miután Vettel az élről előbb kicsúszott, majd három kiállásos taktikával még a csapattársa is elé került. Button idén a hetedik versenyen hatodik győzelmét aratta.

A rajttól az élről Vettel jött el a legjobban, Button előtt. A harmadik helyről induló Barrichello beragadt, és 13-dik helyre esett vissza. Rosberg a 9-dik helyről az ötödikre lépett előre.

Az első körben Webber Trullit megelőzve feljött a harmadik helyre, az élen pedig Vettel lecsúszott az ívről, így Button elment mellette, és átvette a vezetést.

Barrichello körökre beragadt Kovalainen mögé, majd amikor bebújt a McLaren-Mercedes mellé, összeértek, és a Brawn-Mercedes megpördülése után Barrichello csak a 17-dik helyen folytathatta a versenyt. A brazil néhány körrel később Sutilt próbálta megelőzni, amikor újra koccant, és ledarálta az első szárnya egy részét.

Az első kerékcserék után az élen a sorrend nem változott: Button mögött a többieknél jóval kevesebb üzemanyagot kapott (így a menet közbeni taktikaváltással a többieknél eggyel több kiállással számoló) Vettel és a másik Red Bull-ban Webber haladt. Mögéjük a kerékcseréknél a Trullit megelőző Rosberg zárkózott fel.Vettel a jóval könnyebb autóval utolérte az élen haladó Buttont, de megelőzni nem tudta. Így amikor a német másodszor is kiállt tankolni, már csak a harmadik helyre tudott visszaállni. Button magabiztosan vezetett Webber előtt.

A Ferrari és a McLaren szenvedett, az első kerékcserék után Massa 6-dik, Räikkönen 11-dik, Kovalainen 13-dik, Hamilton 17-dik helyen haladt. Barrichello - mielőtt Button lekörözte volna - kiállt a versenyből.

A futamot így a vártnál simábban Jenson Button nyerte meg, Webber és Vettel előtt. A negyedik helyen Jarno Trulli (Toyota), az ötödiken Rosberg (Williams), a hatodikon Massa (Ferrari), a hetediken Kubica (BMW), a nyolcadikon Glock (Toyota) végzett.

A világbajnokságot is Button vezeti 61 ponttal. Az angolt csapattársa, Barrichello követi 35 ponttal. A harmadik Vettel 29 ponttal, a negyedik Webber 27,5 ponttal.

A csapatoknál a Brawn-Mercedes 96 ponttal vezet, a Red Bull-Renault-nak 56,5 pontja van.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×