eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kuznyecova nyert női egyesben

Szvetlana Kuznyecova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjét. Az orosz klasszis a fináléban 6:4, 6:2-re győzött honfitársa, Dinara Szafina ellen. Kuznyecova második Grand Slam-versenyét nyerte meg ezzel, emellett két vesztes fináléja van eddig.

Az összecsapás 1 óra 14 percig tartott a Philippe Chatrier-ről elnevezett centerpálya zsúfolásig megtelt lelátói előtt.

Az idei Roland Garroson hetedik helyen kiemelt Kuznyecova pályafutása második Grand Slam-tornáján diadalmaskodott. Először 2004-ben, a US Openen nyert.

Az első, 39 perces szettben egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két teniszező, ám már ekkor látszott, hogy Kuznyecova jóval magabiztosabban játszik, mint Szafina, aki toronymagas esélyesként érkezett Párizsba. A tizedik gémben aztán bekövetkezett az, ami a látottak alapján várható volt: a Serena Williamst is búcsúztató Kuznyecova két játszmalabdához jutott, és már az elsőt értékesítette.

A második, egyben utolsó felvonásban (35 p) a hatodik gémben ismét bizonytalankodott Szafina, elvesztette az adogatójátékát (4:2), és ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. Kuznyecova hozta a saját szerváját, riválisa viszont egyre jobban kapkodott, s ezt alátámasztva az összecsapás kettőshibával ért véget.

Kuznyecova visszafogottan örült, Szafina viszont rém szomorú volt, hiszen továbbra is úgy világelső, hogy még nem nyert GS-tornát. Ezen meg a vereségen aztán el is pityeredett egy kicsit.

A serleget és a tálat a 22-szeres Grand Slam-győztes Steffi Graf adta át.

A férfi egyes döntőjében holnap a svájci Roger Federer a svéd Robin Söderlinggel mérkőzik.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×