eur:
385.79
usd:
356.59
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Kaká egyre közelebb a Real Madridhoz, Ronaldo követheti

Real Madrid vagy Milan - ez a két lehetőség maradt Kaká számára, bár úgy tűnik, a brazil aranylabdást már csak egy hajszál választja el attól, hogy a királyi gárda játékosa legyen. Brit sajtóhírek szerint a Chelsea edzője, Carlo Ancelotti győzködte Kakát, hogy az angol klubot válassza, de később a londoni egyesület már visszavonulót fújt. A Milan ügyvezetője elismerte, pénzügyi okai lennének a támadó klubváltásának.

"Vagy a Real Madridhoz igazol, vagy marad a Milanban" - mondta Kaká sorsáról az olasz egyesület ügyvezetője. Adriano Galliani a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elismerte, valóban folynak tárgyalások a Real Madriddal, de még nem született egyezség a 27 éves támadó átigazolásáról. Hozzátette: a Chelsea nem érdeklődött Kaká iránt.

Adriano Galliani azt is egyértelművé tette, hogy gazdasági okai lennének, ha elengednék a brazil sztár, ugyanis a Milan nem engedheti meg magának, hogy 70 milliót eurót hagyjon elúszni.

Csatárt ígér Galliani

"Ricky nem akart a Manchester Cityhez igazolni januárban, de most Madridba menne. Nagyon profi módon viselkedett, hat év alatt megnyert mindent a Milannal, de nem engedhetjük meg, hogy lemaradjunk 70 millió euróról, ezért még ha nagy szívünk is van, szembe kell nézni a számokkal" - fejtette ki az ügyvezető, aki azt ígérte a Milan-szurkolóknak, ha Kaká el is igazol, egy nagyszerű csatárt igazolnak helyette. Angol lapinformációk szerint az Arsenal támadója, Emmanuel Adebayor a kiszemelt, akiért 15 millió fontot hajlandóak fizetni a milánóiak.

Galliani kiemelte azt is, hogy Kaká mellett mást nem engednek el, így sem Alexandre Pato, sem Andrea Pirlo nem hagyja el a piros-feketéket.

Kaká: Boldog vagyok

"Már majdnem minden el van intézve, tudom, hogy Madridba igazolok, és boldog vagyok emiatt" - idézte az érintett, azaz Kaká szavait az AS című spanyol sportlap. A Milan brazil aranylabdás támadójáért a spanyol egyesület 65 millió eurót fizetne, és a Marca úgy tudja, a felek között már mindenben megszületett az egyezség kedd este, aminek értelmében Kaká évi 9 millió eurót fog keresni, továbbá az általa generált reklámjogok fele majd a Realt fogja megilletni.

A spanyol lapok már azt is tudni vélték, hogy Kaká az 5-ös mezt kapná Madridban, azt, amit korábban Zinedine Zidane viselt. Hivatalos bemutatását jövő hétfőre vagy keddre tervezi a Real, de ehhez az kell, hogy a brazil válogatott elengedje a játékost két mérkőzés között - ezt pedig a hírek szerint nem engedélyezik.

Ronaldo és Alonso következik

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez Kaká valószínűsíthető megszerzése után Cristiano Ronaldót, a Manchester United szélsőjét próbálja a királyi klubhoz csábítani. "Azt akarom, hogy a világ legjobbjai játsszanak a Realban, Cristiano pedig ezek egyike. Azon dolgozom, hogy Kaká és Cristiano Ronaldo Madridba szerződjön" - mondta a klubelnök.

A másik kiszemelt Xabi Alonso, a Liverpool spanyol középpályása, akiért 20 millió fontot kínálnak a Real vezetői.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában
Aréna

Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk, és az amerikai tőzsdéken sincsenek nagy mozgások az indexek szintjén. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×