eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Barcelonában is Massa rajtolhat az élről

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa rajtolhat az élről a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.

A második helyről a címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren), a harmadikról a finn Kimi Raikkönen (Ferrari), a negyedikről pedig a brit Lewis Hamilton (McLaren) kezdheti meg az idény negyedik versenyét.

Az időmérő edzés első szakaszában még az angol újonc autózta a legjobb időt, de Massa már akkor is gyorsabbnak tűnt a mclarenesnél.

A kvalifikáció második etapjában már a brazil végzett az élen, majd a pole pozícióról döntő szakaszban az utolsó gyorskörében utasította maga mögé riválisait, akik közül Alonso három századmásodpercre tudta megközelíteni.

A Ferrari-McLaren páros párviadal külön érdekessége, hogy Raikkönen és Hamilton is hasonló időt autózott, de három tizeddel lassabb volt mindkét pilóta saját csapattársánál, ez pedig taktikai különbségekre (is) utalhat.

Az első négy ugyanígy végzett bő egy hónapja a Majaziai Nagydíj időmérőjén, Massa pedig sorozatban harmadszor szerezte meg a pole pozíciót.

A BMW versenyzői közé befurakodott az olasz Jarno Trulli (Toyota). A lengyel Robert Kubica (5.) egyébként most először verte meg a német Nick Heidfeldet (7.).

A barcelonai futam rajtja vasárnap délután két órakor lesz.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×