eur:
394.16
usd:
364.65
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Bébiszitterre vágyik Európa legjobb futballistája

A Real Madrid olasz védője, Fabio Cannavaro kapta meg az idei aranylabdát. A Squadra Azzurra csapatkapitányának sikerével tíz év után először tüntettek ki védőt a díjjal. A nemzetközi visszhangokból idézünk.

A madridi Marca két szerkesztője két abszolút ellentétes véleményt fogalmazott meg.

David Ruíz szerint Cannavaro megérdemelte az aranylabdát, mert fantasztikus évet zárt, és csapata legjobbjaként világbajnoki címhez segítette az olasz válogatottat.

Ugyanakkor a másik szerző, Juan Castro szerint hétfő szomorú napja volt a futballnak, hiszen micsoda ötlet egy olyan futballistát a legjobbnak választani, aki nem alakítani, hanem elrontani akarja a játékot.

Vélhetően Real Madrid-szimpatizánsként Cannavaróban szimbólumot lát: az olasz válogatott legjobbja a Bernabéuba érkezve, Capello taktikáját végrehajtva, egy új arcú Real Madrid pillére.

Egy olyané, amely ugyan eredményes a pontokat tekintve, de a játék látványa messzire került a Zidane és Figo nevével fémjelzett, igazi galaktikus korszakétól.

A BBC idézi elemzője, a brazil Leonardo véleményét. A hajdanán a Milan tagjaként Cannavaro ellen is futballozó, öt nyelven beszélő, szuperintelligens világbajnoki ezüstérmes szerint a nápolyi születésű hátvéd vitathatatlanul megérdemelte a díjat, és bár ritkaságszámba megy, jó, hogy most védő kapta az Aranylabdát.

Szerinte Cannavaro ahogy "öregszik", úgy lesz egyre jobb futballista - elsősorban Fabio Capellónak köszönhetően. Leonardo is megemlíti: Cannavaro a világbajnokságon mutatott teljesítményével érdemelte ki a díjat.

A német Kicker kiemelte, hogy a hátvédek közül korábban csak két német, Beckenbauer és Sammer érdemelte ki az Aranylabdát, akik korábban mindketten játszottak középpályást is. Így Cannavaro az első "százszázalékos hátvéd" győztes.

A milánói La Gazzetta dello Sport, amely szóviccet gyártott a győztes nevét és az arany szót ötvözve, a napokban Cannavoróra keresztelte át napjaink legnépszerűbb olasz játékosát.

Az Európa-szerte "rózsaszín újságnak" nevezett napilap megtudta, mi az új győztes legnagyobb vágya: szeretne végre egy jó bébiszittert találni három gyermeke, Andrea, Martina és Christian mellé, 350 négyzetméteres, madridi lakásukba, mert hiánya nagy gondokat okoz. Felesége, Daniela el sem tudta ezért kísérni Fabiót Párizsba.

Fabio Cannavaro 49 ponttal előzte meg egyik legjobb barátját, a második helyezett Gianluigi Buffont.

Ebben az évezredben mindössze két győztest, 2003-ban Nedvedet és 2005-ben Ronaldinhót koronázták meg nagyobb fölénnyel. Buffon egyébként az első "dobogós", aki másodosztályú klub tagja, és 1963 óta az első kapus, aki ilyen előkelő helyen végzett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 18:25
×
×
×
×