eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Riquelme: Maradona utánozhatatlan volt

Juan Roman Riquelme pályafutásának elejére rányomta a bélyegét, hogy már tinédzserként az "új Maradonaként" emlegették (őt is). A Boca Juniors egykori középpályása Argentínában be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Európai pályafutását a Barcelonában kezdte és ott már nem volt olyan sikeres, mint szülőhazájában, a 2002-es világbajnokságról is lemaradt. A Villarreal játékosa beszél önmagáról és a terveiről.

Már pályafutása legelején az "új Maradonának" kiáltották ki. Miként történt?

Másfél évig szerepeltem egy csapatban Diegóval a Boca Juniorsban. Az edzések teljesen hihetetlenek voltak. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy egy csapatban játszhattam vele. Argentínában ha egy kicsit is tehetséges játékos feltűnik, rögtön a következő Maradonának nevezik. Természetesen büszkeség tölti el az embert, ha Maradonához hasonlítják, de belőle nem lesz még egy. Senki nem utánozhatja azokat a dolgokat, amelyeket ő tudott. Soha.

A Boca Juniors után a Barcelonához igazolt, ám nem volt túl sikeres...

Az első nap azt mondta nekem Luis van Gaal vezetőedző, hogy nem kedvel, az elnök döntése volt a leigazolásom, ami szerinte rossz ötlet volt. Attól kezdve nem léptem túl sokszor pályára, ugyanakkor még mindig pályafutásom nagyon fontos szakaszának tartom azt az időszakot. Segített felnőni. Sokat segített.

Miért éppen a Villarreálhoz szerződött?

El kellett jönnöm a Barcelonától, mert soha nem jutottam volna szóhoz. Aztán a Villarrealnál meggyőztek arról, hogy ez egy olyan klub, amely fejlődni szeretne. Más klubok is megkerestek, de én a Villarreal mellett döntöttem. Benito Floro volt az edző, és amint megérkeztem világossá vált, hogy jó klubot építünk.

A 2002-es világbajnokságot megelőző selejtezőkön rendszeresen pályára lépett, de a vébére még sem vitte el a kapitány. Csalódott volt?

Realista vagyok. Négy évvel ezelőtt fejben nem voltam elég jó. Családi dolgokon járt az agyam, még a Bocába sem nagyon játszottam. A családommal akartam lenni, logikus döntés volt, hogy nem mehettem Dél-Koreába és Japánba.

Kiket tart az idei seregszemle esélyeseinek?

Mindig is úgy véltem, hogy a világbajnoki címért ugyanazok a nagy csapatok vetélkednek: Olaszország, a hazai pálya előnyét élvező Németország, a jó formában lévő spanyolok és Anglia, akiknek olyan nagyszerű, klubjaikban is jól teljesítő játékosaik vannak, mint Lampard, Gerrard, Owen, Rooney, Beckham, Terry...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×