eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Már egy budapesti kórházban vannak a Vuhanból hazatért magyarok - Hírösszefoglaló

Tünetmentesek azok a magyarok, akiket evakuáltak a koronavírus járvány miatt Kínából. Brüsszelben, majd Rómában tárgyal a jövő hét elején a miniszterelnök. Százmillió forintos nagyságrendű lehet a piliscsabai híd leomlása miatti kár.

Tünetmentesek azok a magyarok, akik délután Franciaországba érkeztek Kínából - nyilatkozta Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára. Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint mindegyik magyar jól van, de két hétre karanténba helyezik a Szent László kórház egy speciális épületében, amint Budapestre érkeztek.

Kínában már 304 halálos áldozata és csaknem 14 ezer fertőzöttje van a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványnak. A helyi hatóságok február 13-ig meghosszabbították a kínai holdújévi szünetet. Hétfőn újraindul a kereskedés a sanghaji értéktőzsdén, majdnem 2 hét szünet után. Közben a Fülöp-szigeteken is meghalt egy kínai állampolgár a tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt. Ez az első Kínán kívüli haláleset. Kínai kutatók szerint nemcsak cseppfertőzéssel, hanem az emésztőrendszeren keresztül is terjedhet az új koronavírus.

Folyamatos a szájmaszkok gyártása - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. A közlemény szerint jelenleg 1 millió darab egyszer használatos szájmaszk áll rendelkezésre. Ezen túl a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását, akár több mint napi 14 ezer szájmaszk előállítását tud vállalni.

Hétfőn Brüsszelbe, majd Rómába utazik a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor az unió legfőbb intézményeinek vezetőivel és az olasz kormányfővel tanácskozik aktuális európai kérdésekről. A keddig tartó programján a magyar kormányfő az olasz jobboldali pártelnökökkel is egyeztet.

Százmillió forint nagyságrendű lehet a piliscsabai híd leomlása miatti kár, egyelőre nem tudni, hogy meg lehet-e menteni az 1890 körül épült hidat. A hidat gyalogosok és autósok is használták. Most több mint egy kilométeres kerülőt kell tenniük.

Több mint 40 javaslatot fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak az Országos Diákparlament. A háromnapos tanácskozás után Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár elmondta, a megfogalmazott újabb pontok, a fiatalokkal együttműködésben a következő két évben teljesíthetőek lesznek.

Négy javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé az idősellátás minőségének javítása érdekében az LMP. Ungár Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: pártja azt szeretné elérni, hogy a nem gyermeküket otthongondozók esetében is legalább a minimálbér szintjét érje el az otthonápolási díj.

Határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a légszennyezettség csökkentése érdekében Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője. A párt szerint a légszennyezettség visszaszorításához több lépésre van szükség, például országos, kormányzati szintről támogatott programokra.

Terrorellenes művelet közben lőtték le a rendőrök azt a támadót, aki London déli részén két embert megkéselt - közölte a Scotland Yard. A támadó egy férfit és egy nőt sebesített meg. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, a nő sérülései nem életveszélyesek. Egy harmadik sérült valószínűleg a rendőrségi fegyverhasználat után, üvegszilánktól sebesült meg könnyebben. Mindhármukat kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×