INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

a nap hírei

ónos eső

v4

Uniós vizsgálat az osztrák családtámogatások ügyében a V4-ek közös fellépése nyomán - Hírösszefoglaló

Infostart

Fővárosi vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az LMP az elektronikus-jegyrendszer botrány ügyében. Fokozott óvatosságra hívta fel a figyelmet az ónos eső miatt a Magyar Közút.

Uniós vizsgálat indul az osztrák családtámogatások ügyében a V4-ek közös fellépése nyomán - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin arra hívta fel a figyelmet, hogy Bécs a gyermekek után járó családi ellátásokat alacsonyabb összegben állapítja meg január 1-jétől az Ausztriában dolgozó uniós, így magyar állampolgárok számára is.

Fővárosi vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az LMP az elektronikus-jegyrendszer botrány ügyében. Az ellenzéki párt szerint a hűtlen kezelés gyanúja megalapozott lehet, ezért feljelentést is tesz. A projekt csődje miatt a főpolgármester kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának visszahívását, illetve lefokozta az illetékes főpolgármester-helyettest is.

Legalább 150 milliárd forint jut a Magyar falu program intézkedéseire jövőre - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely három célterületet nevezett meg, a közszolgáltatások és a mellékúthálózat fejlesztését, valamint a vidéken maradás segítését.

A magyar méhészet nagy szerepet játszik a vidékfejlesztésben, valamint az ökológiai egyensúly megtartásában - közölte az agrárminiszter. Nagy István egy szakmai kongresszuson elmondta, a hazai boltokban, valamint a termelőktől közvetlenül megvásárolható mézek biztonságosak, antibiotikum- és GMO-mentesek, káros anyagot nem tartalmaznak.

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP, ha az Országgyűlés elfogadja a földtörvény módosítását. Harangozó Gábor, a szocialisták elnökségi tagja elmondta: a kormány által tervezett változtatás megszüntetné a helyben élők beleszólási lehetőségét a termőföldek adásvételében, illetve bérleti szerződéseiben.

Fokozott óvatosságra hívta fel a figyelmet az ónos eső miatt a Magyar Közút. Az ónos eső miatt Budapestre és 12 megyére első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Rendkívüli kormányülést hívott össze a párizsi zavargások miatt a francia elnök. Szombaton 133-an megsérültek, köztük 23 rendőr. Majdnem 400 embert őrizetbe vettek. Országszerte 136 ezren tüntettek az üzemanyagadó emelése miatt a sárga mellényesekV felhívására.

Szíriáért emelte fel szavát Ferenc pápa a római Szent Péter téren Advent első vasárnapján mondott beszédében. A katolikus egyházfő kijelentette: az adventi időszak mindenekelőtt reményt kíván adni az embereknek.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018