INFORÁDIÓ
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma

v4

2022.06.24. 16:37

Ukrán gabonaexport: a V4-ek gyorsvasúttal gyorsítanak

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai pénteken Budapesten - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).
2022.06.14. 17:05

Ruszin-Szendi Romulusz: új együttműködésbe kezdtek a V4-ek

Debrecenben találkoztak a visegrádi csoport vezérkari főnökei. A tanácskozás egyik fő témája az orosz–ukrán háború volt. Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka az InfoRádiónak azt mondta: elhúzódó konfliktusra számítanak, a V4 katonai stratégiájában azonban nem lesz változás.
2022.04.25. 17:40

Németh Zsolt: itt a pillanat egy közös európai jövőkép kidolgozására

Most kell összefogni a közös európai jövőkép kidolgozásért – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke. Németh Zsolt erről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézete és a Habsburg Ottó Alapítvány rendezvényén beszélt, melynek témája Németország és a Visegrádi Négyek kapcsolata volt.
2022.04.02. 12:16

Lengyel nyilatkozat a V4-es együttműködésről a lemondott találkozó után

Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós színtéren soha nem hagyta cserben lengyel partnereit, Lengyelország semmiképpen sem szakítja meg kapcsolatait Magyarországgal, és folytatódni fog a visegrádi együttműködés is - hangsúlyozta Jaroslaw Kacznyski lengyel kormányfőhelyettes.
2022.03.09. 11:06

A britek nem erőltették a keményebb szankciókat a V4-ekre

A brit sajtó szerint a Johnson-kormány elismerte, hogy Európa nem tudja letiltani az orosz olajat és földgázt az ukrajnai invázióra adott válaszként. A visegrádi államok vezetőinek látogatását kevés lap említi, de az egyik szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök torpedózta meg a keményebb fellépést.
2022.03.08. 10:25

Londonba utazott Orbán Viktor

A V4-ek miniszterelnökei tárgyalnak Nagy-Britanniában. Boris Johnsonnal kétoldalú megbeszélést is folytat majd a magyar kormányfő.
2022.02.09. 09:35

Több területen is teret hódíthat itthon a hidrogén

A V4-es országok, valamint Ausztria és Németország képviselői tanácskoztak Budapesten annak kapcsán, hogy készül az uniós hidrogén ökoszisztéma terve. Együttműködési nyilatkozatot is aláírtak.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018