eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Látogatók a Hagyományok Háza kapolcsi Folkudvarában a 30. Művészetek Völgye fesztiválon a megnyitó napján, 2021. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Költözik a Néprajzi Múzeum - egy kicsit

A Cirque de Tókert területén felépített múzeumszigeten egyebek mellett kreatív foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, koncerttel várja a Néprajzi Múzeum a fesztiválozókat a Művészetek Völgyében.

A Türelemüvegen innen és túl nevű interaktív közösségi játékpavilonjuk olyan tevékenységeket mutat be, amelyek megállásra, lelassulásra, türelmes pepecselésre késztetik az érdeklődőket - írja az MTI-nek küldött közleményében a Néprajzi Múzeum. Az interaktív kiállítást napközben családi- és gyermekfoglalkozások, előadások kísérik.

Emellett minden nap delelő foglalkozással várják múzeumpedagógusaik a kisgyerekes családokat mesével és énekléssel egybekötött pihenésre.

A délutáni órákban az Éjszakázz a múzeumban című múzeumi program fesztiválra szabott bemutató verziója várja a családokat, akik múzeumpedagógusok segítségével járhatják körbe az alvás témáját.

A Paperbox csapatával a fesztiválozók a múzeum által már nem használt molinó anyagokból táskát és kiegészítőket is készíthetnek egy kreatív foglalkozáson.

Az érdeklődők megtekinthetik a Néprajzi Múzeum és a Metropolitan egyetem együttműködéseben készült kreatív pályázati diákmunkákat. A programok között szerepel a HolddalaNap zenekar családi koncertje a múzeum udvarában.

A közlemény szerint a fesztiválra látogatók a pontgyűjtő játék állomásait végigjárva a múzeum ősszel nyíló állandó kiállításába is betekintést nyerhetnek.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×