eur:
383.98
usd:
353.94
bux:
68846.13
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Facebook/Tóth Nikolett Alapítvány

Visszatért a színpadra, és új munkát szeretne a terézvárosi házomlásban megsérült balerina

Tóth Nikolett továbbra sem tudja mozgatni a lábait, de nagy lelkesedéssel jár a gyógytornászához. A művésznő balettmesterként és koreográfusasszisztensként képzeli el a jövőjét, de tudja, sok megpróbáltatás vár még rá.

Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház balerinája Terézvárosban élt és dolgozott egészen 2022 nyaráig, amikor egy ház leomló homlokzata maga alá temette őt a Jókai és az Aradi utca sarkán. Súlyosan megsérült a gerince és a koponyája is. A művésznő lebénult, és el kellett költöznie a VI. kerületi lakásából, mert ott nem tudott közlekedni a kerekesszékével. Végül Zuglóban talált albérletet, valamint vásárolt egy új autót is, amelyben elfér a kerekesszéke. A kocsit a barátok által létrehozott alapítvány pénzéből vették, ismerősök és ismeretlenek is küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva a súlyos traumát átélt balettművészt. Soproni Tamás terézvárosi polgármester januárban jelezte, az önkormányzat segít lakást találni Tóth Nikolettnek, hogy visszaköltözhessen abba a kerületbe, ahol született és amelyhez nagyon sok élmény köti.

A balerina szerdán az RTL Reggeli című műsorában azt mondta, nem adja fel a reményt,

bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni, de tudja jól, hosszú út vezet a célig.

A lábait még mindig nem tudja mozgatni, de továbbra is számít rá a Budapesti Operettszínház, ahová nemrég visszatért egy darab erejéig. Tóth Nikolett a nagymama szerepét játszhatta el a Diótörőben – egy gurulós fotelben ülve. Elérzékenyült az előadás közben és arra készülve is, ugyanis korábban ő volt a főszereplője ennek a darabnak.

Mint mondta, minden apróbb változásnak és fejlődésnek nagyon örül, sok haszna van a gyógytornának. Rengeteg támogatást kap az édesanyjától és a barátaitól, ami még erősebbé teszi őt.

A művésznő a jövőben balettmesterként és koreográfusasszisztensként is szívesen segítené az Operettszínház munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 17:58
×
×
×
×