eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Tóth Nikolett Alapítvány

Visszatért a színpadra, és új munkát szeretne a terézvárosi házomlásban megsérült balerina

Tóth Nikolett továbbra sem tudja mozgatni a lábait, de nagy lelkesedéssel jár a gyógytornászához. A művésznő balettmesterként és koreográfusasszisztensként képzeli el a jövőjét, de tudja, sok megpróbáltatás vár még rá.

Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház balerinája Terézvárosban élt és dolgozott egészen 2022 nyaráig, amikor egy ház leomló homlokzata maga alá temette őt a Jókai és az Aradi utca sarkán. Súlyosan megsérült a gerince és a koponyája is. A művésznő lebénult, és el kellett költöznie a VI. kerületi lakásából, mert ott nem tudott közlekedni a kerekesszékével. Végül Zuglóban talált albérletet, valamint vásárolt egy új autót is, amelyben elfér a kerekesszéke. A kocsit a barátok által létrehozott alapítvány pénzéből vették, ismerősök és ismeretlenek is küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva a súlyos traumát átélt balettművészt. Soproni Tamás terézvárosi polgármester januárban jelezte, az önkormányzat segít lakást találni Tóth Nikolettnek, hogy visszaköltözhessen abba a kerületbe, ahol született és amelyhez nagyon sok élmény köti.

A balerina szerdán az RTL Reggeli című műsorában azt mondta, nem adja fel a reményt,

bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni, de tudja jól, hosszú út vezet a célig.

A lábait még mindig nem tudja mozgatni, de továbbra is számít rá a Budapesti Operettszínház, ahová nemrég visszatért egy darab erejéig. Tóth Nikolett a nagymama szerepét játszhatta el a Diótörőben – egy gurulós fotelben ülve. Elérzékenyült az előadás közben és arra készülve is, ugyanis korábban ő volt a főszereplője ennek a darabnak.

Mint mondta, minden apróbb változásnak és fejlődésnek nagyon örül, sok haszna van a gyógytornának. Rengeteg támogatást kap az édesanyjától és a barátaitól, ami még erősebbé teszi őt.

A művésznő a jövőben balettmesterként és koreográfusasszisztensként is szívesen segítené az Operettszínház munkáját.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×