eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Megszólalt a Jókai utcai házomlásban megsérült balerina: próbálok a jóra koncentrálni

A Jókai utcai balesetben másfél évvel ezelőtt súlyosan megsérült Tóth Nikolett a rehabilitációjáról mesélt egy videóban.

Tóth Nikolett tavaly nyáron a párjával épp a munkahelyére sietett, amikor leomlott egy ház tetőszerkezete a Jókai utcában. Az Operettszínház mindkét táncosa megsérült a balesetben. Az orvosok kisebb csodának tartották, hogy Tóth Nikolett napokkal később magához tért. A lábait azonban azóta sem tudja használni.

Most egy rövid videóban engedett betekintést a mindennapjaiba és a hozzáállásába. Elmondta, hogy egy rehabilitációs intézmény szegedi és budapesti egységében is rendszeresen részt vesz kezeléseken. Ha tud, minden nap, de legalább heti háromszor meg gyógytornára, és otthon is rendszeresen biciklizik kétszer háromnegyed órát a mozgássérültek által is használható szobakerékpáron, illetve csuklósúllyal is végez gyakorlatokat.

„Valahogy, nem tudom hogyan, úgy reagáltam az egész balesetre, hogy pozitív tudtam maradni. Bizonyos gyógytornák vagy rehabilitációs programok után mindig van egy kis jó érzés, hogy ez most jól sikerült, ez mindig továbblendít. Azt veszem észre, hogy bár nem mindig vagyok hű, de pozitív, meg van hű, de jó kedvem, ám ha jönnek negatív gondolatok, azokban nem maradok benne, mert tudom, hogy nem szabad. Próbálok a jóra koncentrálni” – mondta a Szeged365 videójában az Operettszínház fiatal táncosa arról a lelkiállapotról, amely az egész életét meghatározó baleset után a felszínen tartotta.

Tóth Nikolett azt is elmondta, hogy mire lenne szüksége a további gyógyuláshoz.

"Ha tudok, minden nap megyek gyógytornára, de legalább heti háromszor. Otthon van motomed biciklim, azzal mindig biciklizek kétszer háromnegyed órát, meg csuklósúllyal csinálok gyakorlatokat" – sorolta. Hatalmas segítség lenne egy olyan autó, amelyben kerekesszékesként is kényelmesen utazhat, jelenleg ugyanis rá van arra kényszerülve, hogy minden alkalommal megkérjen valakit, szállítsa el őt a különböző helyekre.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Japán és Oroszország kapcsolata az elmúlt években nem alakult túl jól, amely jelentős részben a történelmi ellentétek megoldatlanságán alapul. A két hatalom a japán szigetvilág északi részén került összetűzésbe, a területi kérdéseket pedig a második világháború óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért jogi szempontból gyakorlatilag itt még egyáltalán nem fejeződött be a konfliktus. Voltak próbálkozások a helyzet rendezésére, ám a jelenlegi geopolitikai szituáció egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a konstruktív párbeszédre, mivel a felek álláspontja egyre inkább távolodni látszik. Pedig a lezárás akár követendő példát is állíthatna szerte a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×