eur:
385.36
usd:
355.02
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

A polgármester is megszólalt a házomlásban megsérült balerina lakhatási ügyében

Az önkormányzat is támogatja a másfél éve súlyosan megsérült balerinát, akire egy ház honlokzat zuhant. Állítólag már több olyan lakást is megnéztek, amelyet a VI. kerület felújítani és átalakítana számára.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk Tóth Andreára még 2022 nyarán omlott rá a VI. kerületben egy ház mélybe zuhanó homlokzata. Lebénult, és azóta el kellett költözzenek, mert ott nem tudott a kerekesszékkel közlekedni, így most albérletben laknak, és új autót kellett venniük, amelyben elfér a kerekesszék. A kocsit a barátok által létrehozott alapítvány pénzéből vették, ismerősök és ismeretlenek küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva a súlyos traumát átélt balettművészt.

Az Operettszínház tagjaként táppénzen van, de a színház nem engedte el a kezét, hamarosan egy színpadi talkshow vendége lesz.

Üzent Soproni Tamás

A VI. kerületi önkormányzat is segítene neki. A polgármester a közösségi oldalán ígért támogatást. Soproni Tamás azt írta: "lesz megoldás. Ígéretünkhöz híven nemcsak megkeressük a megfelelő lakást, vállaljuk annak átalakítását is, hogy biztosítsuk a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett minden igényét kielégítő lakhatását".

Több ingatlant is megmutatunk a családnak, ma is egyeztetünk, és remélem, hogy hamarosan azzal a hírrel jöhetünk, hogy Nikolett ismét közöttünk, Terézvárosban élhet.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×