eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Összeroncsolódott személyautó a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Drámai vallomást tett a Jókai utcai házomlásban megsérült balerina

Tóth Nikolett annak is örülne, ha valaha sétálni tudna legalább néhány métert.

Tóth Nikolett élete 2022 nyarán változott meg teljesen, amikor a Jókai és Aradi utca sarkán sétált, ahol maga alá temette őt egy ház mélybe zuhanó homlokzata. A 27 esztendős táncművész sokáig élet-halál között lebegett, hogy aztán – a legkritikusabb időszakon túljutva – szembesüljön a ténnyel: innentől kezdve kiszolgáltatva, kerekesszékben élhet tovább.

"Mindössze foszlányok, bevillanó emlékképek maradtak meg bennem a balesetről és arról az időszakról – mondta a Blikknek Tóth Nikolett. – Az eleje teljesen kiesett. Még arra sem emlékszem, hogy aznap felkeltem és elindultam valahová. Azt is csak később mesélték, hogy az orvosok szinte semmi esélyt nem adtak arra, hogy életben maradok. Aztán édesanyámnak, aki nap mint nap az ágyam mellett ült, miközben én kómában feküdtem, azt mondták: ha magamhoz is térek, számoljon azzal, hogy súlyos agykárosodást szenvedtem."

Arra sem emlékszik, hogy amikor magához tért, s közölték vele, hogy egy életre lebénult, sírógörcsöt kapott. Akkor egyetlen dolog járt a fejében: valahogy meggyógyulni, visszakapni a korábbi életét. Teljesen kiszolgáltatott lett, el kellett adni a lakást, ahol az édesanyjával lakott, mert ott nem tudott a kerekesszékkel közlekedni, így most albérletben laknak, és új autót kellett venniük, amelyben elfér a kerekesszék. A kocsit a barátok által létrehozott alapítvány pénzéből vették, ismerősök és ismeretlenek küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva a súlyos traumát átélt balettművészt.

Az Operettszínház tagjaként táppénzen van, de a színház nem engedte el a kezét, hamarosan egy színpadi talkshow vendége lesz.

"Harcolok, sokszor jókedvűen, máskor elszántan. Sokan kérdezik tőlem, nincs-e bennem düh, amiért ilyen helyzetbe kerültem. Erre mindig azt mondom:

nem szabad az energiát pazarolni ilyesmire. Az élet nem véletlenül állított ilyen feladat elé, ebben biztos vagyok. Erősnek érzem magam"

– mondta, de hozzátette, hiába telt el másfél év a baleset óta, még mindig nem fejeződött be a rendőrségi nyomozás, még mindig nincs felelős, ezért kártérítési pert indít a felújítást végző vállalkozó ellen.

Tóth Nikolett a baleset idején menyasszony volt, a súlyos balesetet követő rehabilitáció közepette szakított a vőlegényével. "Ha nincs ez a házomlás, talán most kisgyermekes anyuka, feleség vagyok. Mert ezt terveztük. Aztán jobbnak láttuk, ha különválunk – mondta Niki. – Lehet még gyermekem, nem mondtam le az anyaságról és a szerelemről sem. De most a legfontosabb – a kártérítésnél, a pénznél is fontosabb –, hogy egyszer újra lábra álljak és sétálhassak néhány métert. Legalább néhány métert..." – mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×