INFORÁDIÓ
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán

szombathely

jordán tamás

weöres sándor színház

Jordán Tamás színművész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a szombathelyi teátrumban készült.

Különleges előadással nyit Jordán Tamás színháza

Infostart / MTI

A darabnak nincs se próbája, se díszlete, nincs jelmeze, de még rendezője sem, sőt annak szövegét a színész is csak a színpadon ismerheti meg, az előadás pedig a közönség aktív bevonásával alakul ki megismételhetetlenül.

Szabadtéri előadással nyit újra június 11-én, csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház; Nassim Soleimanpour: Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges drámáját a Krúdy-klub teraszán mutatják be. Az iráni szerző színpadi játékát már 54 országban mutatták be sikerrel.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója a következő évad terveit ismertetve úgy fogalmazott:

sok függ attól, hogy június 16-án hogyan határoz majd az Országgyűlés a koronavírus-járvány elleni védekezésről,

mikortól és milyen körülmények között engedik, hogy a közönség visszatérjen a színházakba.

Hozzátette: ő az óvatosság híve, noha nagyon szeretnének már színpadon állni, pótolni az elmaradt előadásokat és időben megkezdeni a következő évad tervezett programját. A 2020-2021-es évadra tervezett bérletes előadásokról szólva elmondta: októberben mutatják be Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játékát Réthly Attila rendezésében.

Novemberben Mohácsi János rendezésében Ian Luca Caragiale Farsang című komédiáját viszik színre, 2021 januárjában pedig a Márkus Emília teremben Samuel Beckett A játszma vége című színművének bemutatását tervezik Zsótér Sándor rendezésében - közölte a direktor.

Szintén jövő év januárjában a nagyszínpadon tervezik bemutatni Mike Leigh Abigail bulija című színművét Czukor Balázs rendezésében. Márciusban a nagyszínpadon Máté Gábor rendezésében a társulattal közösen egy improvizatív mű készül, amely arra keresi a választ: Milyen darabot is játsszon egy színház a közönségnek? A Márkus Emília teremben pedig Edward Albee Nem félünk a farkastól című drámájának bemutatóját tervezik Réthly Attila rendezésében.

Jordán Tamás a sajtótájékoztatón arról is szólt, hogy távozik a társulattól Bajomi-Nagy György, Gonda Kata, Kálmánchelyi Zoltán, Kenderes Csaba, Matusek Attila és Trokán Péter, érkezik viszont Hajdu B. Péter, Hajmási Dávid, Herman Flóra, Lábodi Ádám, Major Erik és Róbert Gábor.

Megerősítette azt is, amiről az Infostart áprilisban beszámolt, nem pályázik újra a színházigazgatói posztra:

2021. január 31-én lejár a kinevezése, amivel három évtizedes igazgatói pályafutása ér véget.

Színészként továbbra sem kíván megválni a társulattól és Szombathelytől, amennyiben utóda igényt tart munkájára és tanácsaira - mondta. Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón kijelentette: a színházigazgatói kinevezésről várhatóan a városi közgyűlés következő ülésén döntenek.

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018