eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Jordán Tamás színművész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a szombathelyi teátrumban készült.
Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Jordán Tamás bejelentést tett budapesti karanténjából

Nem pályázik újra a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. Jelen megbízatása tíz hónap múlva lejár. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, a Nemzet Színésze az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy jelenleg kéthetes önkéntes karanténban van Budapesten.

Elmúlt 78 éves, ezért a Jászai-díjas Jordán Tamás azt gondolja, hogy bár egészségi állapota még a koronavírussal is dacol, egy ötéves új színház-igazgatói ciklust már soknak tartana, ezért 2021. január 31-én távozik a szombathelyi színház éléről.

Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, a szakmában már többször találkozott a kérdéssel, hogy meddig akarja még csinálni az intézményvezetést.

A színházak a rendkívüli helyzetben most nem játszhatnak, így Jordán Tamás Budapesten "önkéntes szobafogságban" van, ki sem mozdult, de a színház is be van zárva Szombathelyen, ez pedig így is marad, amíg a veszélyhelyzet fennáll. Erről pedig így nyilatkozott:

"Ez rettenetes mindenkinek. A színháznak is. Mi ezért élünk. Beszélek a színészekkel naponta, szinte mindenkivel. Hősiesen viselik, megértik a kényszerhelyzetet. A nyugtalanságunk abból származik elsősorban, hogy nem tudjuk, mikor ér véget ez az állapot. Hogy vajon ősszel tudunk-e majd játszani, szabad lesz-e majd előadásokat tartani. Reméljük, hogy igen."

Látja ő is, hogy sok színház mindenféle lehetőségekkel próbálkozik, a szombathelyi teátrum is felteszi a YouTube-ra a repertoáron már nem lévő legsikeresebb darabokat, erről hírt is adnak.

A jövő évi terveiről szólva elmondta, a színház művészeti életében továbbra is részt vállalna.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×