eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: AKOS STILLER

A Budapesti Fesztiválzenekar húsvéti meglepetésekkel is készül

Az ünnepek alatt Bach Máté-passióját és Mahler „Feltámadás” szimfóniáját teszik közzé, április második felétől pedig minden hétvégén Kakaókoncerttel jelentkeznek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester megállapodása szerint a Budapesti Fesztiválzenekar állami támogatása idén 1,65 milliárd forint, 2021 és 2024 között pedig évente 2 milliárd forint, míg az önkormányzat évente 240 millió forint támogatást nyújt a Fischer Iván vezette együttesnek.

Erdődy Orsolya, a zenekar menedzser-igazgatója

hatalmas megkönnyebbülésnek nevezte a megállapodást.

„Örülünk annak, hogy több évre biztosított a támogatás, és ez közös megállapodás a főváros és a kormány között.”

Kiderült az is, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar húsvétkor néhány napra felfüggeszti Karanténestjeit, és grandiózus előadásokat vetít le közönségének. Nagypénteken (április 10.) és nagyszombaton (április 11.) egy nemzetközi akció keretében J. S. Bach Máté-passióját osztják meg a Concertgebouw Zenekar előadásában, Fischer Iván vezényletével. Húsvét vasárnap (április 12.), hétfőn (április 13.) és az azt követő kedden (április 14.) pedig Gustav Mahler 2. (Feltámadás) szimfóniáját játsszák le a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, szintén Fischer Iván vezényletével.

A zenekar gondol az otthon ragadt családokra, gyerekekre is, ezért április 18-tól szombatonként 15 órától (ismétlés minden vasárnap) online Kakaókoncerttel jelentkeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×