INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

villány

borász

pincészet

Hordók az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében 2019. október 9-én.

A borakadémia elnöke szerint megérdemelt helyre került az Év Pincészete díj

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Günzer Tamás villányi borászata kapta Az Év Pincészete Magyarországon díjat. A címmel egy olyan bortermelő társaság teljesítményét ismerik el, ami a szőlőtermesztés, a borkészítés és értékesítés, valamint a borturizmus terén is kiemelkedő – mondta az InfoRádiónak Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke.

Az Év Pincészete Magyarországon díjat 2002-ben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége, valamint a Magyar Bor Akadémia alapította, amely három három szervezet tökéletesen lefedi a hazai szőlészet-borászat ágazatát, fogalmazott Zilai Zoltán. Céljuk pedig az volt, hogy azokat a vállalkozásokat és intézeteket, amelyek példamutatóak, a bor ügyét és értékeit kellő szinten és színvonalon képviselik, azokat a többiek elé példaként állítsák és díjjal jutalmazzák.

Idén a nevével jelzett családi vállalkozásnak a vezetője, Günzer Tamás vehette át az elismerést, amely valójában az egész közösségnek, a cégben dolgozó valamennyi résztvevőnek a munkáját díjazza, tette hozzá a Magyar Bor Akadémia elnöke, hiszen

ez nem egy személynek, hanem egy termelőközösségnek szóló díj.

Az elismerésnek komoly kihívási feltételrendszere van, amiben sok szempontot vesznek figyelembe, így a többi közt a minőséget, az átláthatóságot, a környezettudatosságot, ahogyan a szakmai közösségi életben való aktivistást, a fogyasztókkal való kapcsolattartást, vagy akár a nyilvánosságban történő jó szereplést – sorolta Zilai Zoltán, hozzátéve: ezek mind-mind olyan elvárások ma már egy modern vállalkozás felé, aminek meg kell felelni.

Villány, 2019. október 9.
Az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében 2019. október 9-én.
MTI/Sóki Tamás
Az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében. MTI/Sóki Tamás

Az idei évben a szempontok közé bekerült az is, hogy minél teljesebb vertikumot valósítson meg az adott vállalkozás, tehát nemcsak a szőlő- és bortermelés és -készítés az, amit magas szinten kellett a díjazott intézetnek teljesítenie, hanem elvárás lett, hogy a helyben történő értékesítésben, a vendéglátásban, a borturizmusban is sikeres és eredményes legyen. E feltételeket Günzer Tamás pincészete nagyon magas szinten teljesíti, így Zilai Zoltán szerint megérdemelt helyre került a díj.

Günzer Tamás pincészete nagyon sokat tett a villányi és magyar borért,

értett egyet a szakember, kiegészítve: olyan példamutató munkát végeznek, amivel a magyar bor ügyét idehaza és külföldön egyaránt hasznosan szolgálják.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Günzer Tamás borászata nyerte Az Év Pincészete díjat – Zilai Zoltán
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018