eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hordók az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében 2019. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

A borakadémia elnöke szerint megérdemelt helyre került az Év Pincészete díj

Günzer Tamás villányi borászata kapta Az Év Pincészete Magyarországon díjat. A címmel egy olyan bortermelő társaság teljesítményét ismerik el, ami a szőlőtermesztés, a borkészítés és értékesítés, valamint a borturizmus terén is kiemelkedő – mondta az InfoRádiónak Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke.

Az Év Pincészete Magyarországon díjat 2002-ben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége, valamint a Magyar Bor Akadémia alapította, amely három három szervezet tökéletesen lefedi a hazai szőlészet-borászat ágazatát, fogalmazott Zilai Zoltán. Céljuk pedig az volt, hogy azokat a vállalkozásokat és intézeteket, amelyek példamutatóak, a bor ügyét és értékeit kellő szinten és színvonalon képviselik, azokat a többiek elé példaként állítsák és díjjal jutalmazzák.

Idén a nevével jelzett családi vállalkozásnak a vezetője, Günzer Tamás vehette át az elismerést, amely valójában az egész közösségnek, a cégben dolgozó valamennyi résztvevőnek a munkáját díjazza, tette hozzá a Magyar Bor Akadémia elnöke, hiszen

ez nem egy személynek, hanem egy termelőközösségnek szóló díj.

Az elismerésnek komoly kihívási feltételrendszere van, amiben sok szempontot vesznek figyelembe, így a többi közt a minőséget, az átláthatóságot, a környezettudatosságot, ahogyan a szakmai közösségi életben való aktivistást, a fogyasztókkal való kapcsolattartást, vagy akár a nyilvánosságban történő jó szereplést – sorolta Zilai Zoltán, hozzátéve: ezek mind-mind olyan elvárások ma már egy modern vállalkozás felé, aminek meg kell felelni.

Villány, 2019. október 9.
Az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében 2019. október 9-én.
MTI/Sóki Tamás
Az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében. MTI/Sóki Tamás

Az idei évben a szempontok közé bekerült az is, hogy minél teljesebb vertikumot valósítson meg az adott vállalkozás, tehát nemcsak a szőlő- és bortermelés és -készítés az, amit magas szinten kellett a díjazott intézetnek teljesítenie, hanem elvárás lett, hogy a helyben történő értékesítésben, a vendéglátásban, a borturizmusban is sikeres és eredményes legyen. E feltételeket Günzer Tamás pincészete nagyon magas szinten teljesíti, így Zilai Zoltán szerint megérdemelt helyre került a díj.

Günzer Tamás pincészete nagyon sokat tett a villányi és magyar borért,

értett egyet a szakember, kiegészítve: olyan példamutató munkát végeznek, amivel a magyar bor ügyét idehaza és külföldön egyaránt hasznosan szolgálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×