INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

józsef attila

árverés

verseskönyv

Budapest, 2014. február 21. József Attila szobra, Marton László Kossuth-díjas szobrászművész alkotása 2014. február 21-én, amelyet a Kossuth tér átépítése miatt helyeztek át a Duna-partra. MTI Fotó: Marjai János

Elképesztő összeget fizettek egy József Attila-kötetért

Infostart

A kikiáltási ár háromszorosáért ütötték le a licitet, amely a Nem én kiáltok című könyv számozott, dedikált példányáért folyt.

Másfél millió forintért kelt el József Attila kötete, amelyet a gyakran nagyon nagy szegénységben élt költő egyetemi tanárának, Tóth Bélának dedikált "kedves, fiatal professzoromnak, kedves, fiatal szeretettel, hogy egymás szívének gyönge bölcsői legyünk". A könyvet a regikonyvek.hu oldalon árverezték el vasárnap este.

A kikiáltási ár félmillió forint volt. Száz számozott és aláírt példány készült a kötetből, melyek nem kerültek kereskedelmi forgalomba - írja az aukciról beszámolva a nepszava.hu.

Az ötszázezres kikiáltási árú kötet ennek a száznak az egyike, szám szerint a XXV., amely Koroknay József nyomdájában készült, miután a Génius Kiadó visszautasította a költő ajánlatát.

Nyitókép: MTI/Marjai János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018