INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

operaház

ókovács szilveszter

rajk-per

nagy imre

kádár jános

Nagy Imrére emlékeznek az Operaház hajnali előadásában

Nagy Imrére emlékeznek az Operaház hajnali előadásában

Infostart / InfoRádió

Nagy Imre és társai kivégzésének hatvanadik évfordulóján ismét bemutatja a Kádár János utolsó beszédéből készült előadását a Magyar Állami Operaház – ezúttal az Erkel Színházban. A darab megidézi a Rajk-per időszakának vaskezű állami vezetőjét és a bukása után egy hosszú, zavaros beszédet előadó politikus képét is. Hajnali öt órára várják az érdeklődőket; online is lehet majd követni az előadást – mondta Ókovács Szilveszter.

Korábban az Operaház pincéjében tartották az előadást, ez a lehetőség azonban azóta megszűnt. A főigazgató szerint a hatvanéves, kerek évforduló jó alkalmat teremt arra, hogy a Kádár-darabot utoljára az Erkel Színházban játsszák el. „Az Erkel Színház azon a Köztársaság téren állt, amelyik tanúja volt a pártszékház ostromának, egy szinte ikonikus fontos helyszíne az '56-os szabadságharcnak. Pont elég vonatkozása van ahhoz a helyszínnek, hogy itt is adekvát legyen a Kádár utolsó beszéde című darabunk előadása” – mondta Ókovács Szilveszter.

A különleges, hajnali időpontnak a magyarázata, hogy 1958. június 16-án öt óra öt perckor kísérték ki az elítélteket a vesztőhelyre – árulta el az Operaház főigazgatója. „Úgy gondolom, hogy egyszer mi is fel tudunk kelni annak tiszteletére, hogy ezek a hősök éltek, és az életüket áldozták a magyar szabadságért” – fogalmazott.

További érdekesség, hogy a színészek és a nézők is a színpadon lesznek majd – tette hozzá. Aki nem tud elmenni, az interneten követheti az előadást élőben.

Kapcsolódó hang

Nagy Imrére emlékeznek az Operaház hajnali előadásában
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018