INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

nagy imre

2020.06.16. 07:00

Az 1956-os vértanúkra emlékezik az ország

Június 16. az 56-os vértanúk emléknapja, amikor az 1956-os miniszterelnök Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezik meg az ország.
2020.06.15. 06:27

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szavaznak a képviselők

Két napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak, míg kedden a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatról szavazhatnak.
2019.06.16. 21:58

Gulyás Gergely: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.
2019.01.02. 19:44

Nemzeti Vértanúk emlékműve: a kompozíció nyárra kész lesz

1934-ben avatták fel a most újra felállítani tervezett emlékművet a Kossuth tér sarkánál, amellyel a Tanácsköztársaság halottjaira emlékeztek; az InfoRádiónak nyilatkozó Romsics Ignác történész szerint a szoborállítás akkor is megosztó volt és most is az. Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője elmondta, az év első felében elkészül az új emlékmű, Nagy Imre szobra pedig a Jászai térre kerül.
2019.01.02. 18:41

Új részletek a Vértanúk teréről és a Kossuth térről

Korabeli fényképek, dokumentumok alapján rekonstruálják a Nemzeti Vértanúk Emlékművét, amely még idén elkészül - mondta az InfoRádiónak a Steindl Imre Program vezetője. Wachsler Tamás hozzátette: a tervek szerint a Nagy Imre-szobrot a Jászai Mari tér déli részén állítják fel június 16-ig.
2018.12.03. 08:21

Még keresik Nagy Imre szobrának új helyét

A Népszava szerint még nem született döntés Nagy Imre Vértanúk terén található szobrának áthelyezéséről. A Magyar Idők Puzsér Róberttel készített interjút. A Pénzcentrum a nyugat-európai élet nehézségeiről közöl cikket. A tavalyi súlyos hiány ellenére idén már nyereséget vár a Mátrai Erőmű vezetése – írja a Világgazdaság. A karácsonyi bevásárlási szezonban mondanak fel az árufeltöltők a Tescónál – tájékoztat a Magyar Idők. A Népszava a magyarok halfogyasztásáról ír.
2018.08.14. 12:28

Fontos fővárosi átalakításokról döntött a kormány

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat kimondja, hogy át kell építeni a Kossuth tér oldalában álló Vértanúk terét. Nem lesz mélygarázs az Alkotmány utcában, ott alakítják ki ugyanis a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét. A Néprajzi Múzeum kiköltöztetéséről is intézkedtek.
2018.07.18. 17:50

Áthelyezik Nagy Imre szobrát

A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobra.
2018.06.16. 20:48

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek - a nap hírei

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek országszerte kivégzésük 60. és újratemetésük 29. évfordulóján. A miniszterelnök szerint az erős Európához erős nemzetállamokra van szükség. Az innovációs és technológiai miniszter szerint nem sérti az Akadémia autonómiáját a testület költségvetését érintő módosítás.
2018.06.15. 18:26

Nagy Imrére emlékeznek az Operaház hajnali előadásában

Nagy Imre és társai kivégzésének hatvanadik évfordulóján ismét bemutatja a Kádár János utolsó beszédéből készült előadását a Magyar Állami Operaház – ezúttal az Erkel Színházban. A darab megidézi a Rajk-per időszakának vaskezű állami vezetőjét és a bukása után egy hosszú, zavaros beszédet előadó politikus képét is. Hajnali öt órára várják az érdeklődőket; online is lehet majd követni az előadást – mondta Ókovács Szilveszter.
2017.10.23. 11:32

Ellenzéki pártok közösen koszorúztak a budapesti Nagy Imre-emlékháznál

Az '56-os forradalom évfordulóján közösen koszorúzott Nagy Imre mártír miniszterelnök egykori budapesti lakóházánál, a II. kerületi Orsó utcában az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, a Magyar Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a Párbeszéd és a Szolidaritás egy-egy képviselője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018