eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Gyerekek játszanak Magyarország első, új ökojátszóterén, a Margitszigeten. A kétezer négyzetméteres létesítmény svéd vállalatok és a főváros összefogásával jött létre.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Hétvégi programok családoknak

Vakációváró Fesztiváltól a könyves programokon át a skanzeni nyüzsgésig számos izgalmas program várja a kicsiket a hétvégén.

Az Ünnepi Könyvhét gyerekkiadói számos programmal várják a családokat a Vörösmarty téren, a Margó Irodalmi Fesztivál pedig külön családi napot szervezett szombatra a Petőfi irodalmi Múzeumba.

Lesznek palotai kalandozások, kézműves foglalkozások, beszélgetések, koncertek és könyvbemutatók.

Múlt héten elindult az immár hagyományos Gyereksziget nyári programsorozata, amelynek második hétvégéjére a koncertek mellett színházi előadással is készülnek - mondta az InfoRádiónak Vidó Andrea főszervező.

A Zsuzsika hangja című előadást szombat délelőtt 11 órától a Karinthy Színház viszi el a gyermekeknek, az Alma együttes pedig vasárnap 17 órától lép színpadra.

A Fővárosi Állat-és Növénykertben csaknem 90 év Csipkerózsika-álom után újjáéled a két világháború közötti Rózsaünnep, ebből az alkalomból a hétvégén rózsabemutatók, illetve a rózsához kötődő állatgyűjteményi programok, néprajzi, képzőművészeti, zenei és filmművészeti események várják az érdeklődőket.

A szentendrei Skanzen egész napos programsorozattal várja szombaton a családokat.

A fő téma most a generációkon átnyúló és a tájházakhoz kötődő tudásátadás szerepe – mondta Bereczki Ibolya igazgató-helyettes. A rendezvény középpontjában az alma áll - megtudhatjuk, milyen szerepet játszott a népi táplálkozásban, a néphitben és a gyógyításban. A tájházakhoz kapcsolódóan helyi termelők mutatják be házi készítésű, gyümölcsalapú portékáikat.

Vasárnap vakációváró fesztivált tartanak a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol

Halász Judit ad koncertet és a Vaskakas Bábszínház előadását is láthatják az érdeklődők.

Ugráló várral, kézműves játékokkal, bohócműsorral és arcfestéssel is várják a kicsiket.

De lesznek egészen különleges szabadtéri rendezvények is: vasárnap délelőtt városi oroszlánvadászatra várják a családokat a Kálvin térről induló sétára, délután pedig közös nyári függőágyazást szerveznek a Bikás parkban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×