INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

programajánló

gyerekprogramok

könyvhét

halász judit

Budapest, 2011. szeptember 22. Gyerekek játszanak Magyarország első, új ökojátszóterén, a Margitszigeten. A kétezer négyzetméteres létesítmény svéd vállalatok és a főváros összefogásával jött létre. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hétvégi programok családoknak

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Vakációváró Fesztiváltól a könyves programokon át a skanzeni nyüzsgésig számos izgalmas program várja a kicsiket a hétvégén.

Az Ünnepi Könyvhét gyerekkiadói számos programmal várják a családokat a Vörösmarty téren, a Margó Irodalmi Fesztivál pedig külön családi napot szervezett szombatra a Petőfi irodalmi Múzeumba.

Lesznek palotai kalandozások, kézműves foglalkozások, beszélgetések, koncertek és könyvbemutatók.

Múlt héten elindult az immár hagyományos Gyereksziget nyári programsorozata, amelynek második hétvégéjére a koncertek mellett színházi előadással is készülnek - mondta az InfoRádiónak Vidó Andrea főszervező.

A Zsuzsika hangja című előadást szombat délelőtt 11 órától a Karinthy Színház viszi el a gyermekeknek, az Alma együttes pedig vasárnap 17 órától lép színpadra.

A Fővárosi Állat-és Növénykertben csaknem 90 év Csipkerózsika-álom után újjáéled a két világháború közötti Rózsaünnep, ebből az alkalomból a hétvégén rózsabemutatók, illetve a rózsához kötődő állatgyűjteményi programok, néprajzi, képzőművészeti, zenei és filmművészeti események várják az érdeklődőket.

A szentendrei Skanzen egész napos programsorozattal várja szombaton a családokat.

A fő téma most a generációkon átnyúló és a tájházakhoz kötődő tudásátadás szerepe – mondta Bereczki Ibolya igazgató-helyettes. A rendezvény középpontjában az alma áll - megtudhatjuk, milyen szerepet játszott a népi táplálkozásban, a néphitben és a gyógyításban. A tájházakhoz kapcsolódóan helyi termelők mutatják be házi készítésű, gyümölcsalapú portékáikat.

Vasárnap vakációváró fesztivált tartanak a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol

Halász Judit ad koncertet és a Vaskakas Bábszínház előadását is láthatják az érdeklődők.

Ugráló várral, kézműves játékokkal, bohócműsorral és arcfestéssel is várják a kicsiket.

De lesznek egészen különleges szabadtéri rendezvények is: vasárnap délelőtt városi oroszlánvadászatra várják a családokat a Kálvin térről induló sétára, délután pedig közös nyári függőágyazást szerveznek a Bikás parkban.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Hétvégi programok a gyerekeknek
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018