eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk
A tánc világnapja alkalmából tartott flashmob a Margit hídon 2017. április 29-én.
Nyitókép: Marjai János

Villámcsődület és rekordkísérlet is lesz a tánc világnapján

Ma van a Tánc Világnapja. A Művészetek Palotája előtti téren bárki csatlakozhat ahhoz a flashmobhoz, ahol színes tü-tü szoknyákban lehet táncolni. A részletekről Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója beszélt.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”. A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén.

"Ez az ünnep különösen fontos számunkra - mondta Ertl Péter, hozzátéve, hogy a

a"Tánc Világnapja" fókuszba helyezi a táncművészetünket, ilyenkor beszélgethetünk a táncosainkról, művészeinkről, alkotóinkról, táncegyütteseinkről".

Ertl Péter kifejtette, hogy a vasárnap esti gálaesten az előző év Táncszövetség által díjazott művészei lépnek fel, köszöntve a friss, idei díjazottakat.

Hozzátette, hogy vasárnap délelőtt a Pas De Bridge elnevezésű flashmobra várják az érdelődőket, amely a Góbi Rita Társulat közreműködésével valósul meg.

"Bárki csatlakozhat, alkalmat teremtünk, hogy kicsit táncoljanak a fiatalok, és dolly (tütü) szoknyákkal tesszük még látványosabbá az eseményt.

Ebben az évben a Nemzeti Színház, és a MUPA előtti téren valósul meg ez a flashmob, ahol reményeink szerint közel 100 fiatal fog táncolni"

- mesélte, hozzátéve, hogy már nagyon várják az új Nemzeti Táncszínház elkészültét. "Az építkezés ütemesen zajlik, a tervek hétről hétre valósággá válnak. A következő évadban, tehát 2018-19-es színházi évadban vehetjük birtokba az épületet" - mesélte Ertl Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×