eur:
394
usd:
369.14
bux:
65785.59
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Lovasi: Nem vagyok meghatódós ember, de tényleg klassz este volt”

Lovasi: "Nem vagyok meghatódós ember, de tényleg klassz este volt”

"Nem vagyok meghatódós ember, aki könnyen mond szívbéli szavakat, de tényleg klassz este volt" – összegezte Lovasi András 50. születésnapjának estéjét, amit Kispál-Kiscsillag fúziós koncerttel ünnepelt a Fishing On Orfű fesztiválon.

„Tönkrement az egyik gitárerősítőm a koncert közben, amit elég nehéz ott megoldani. De szerintem ebből nem sok mindent vett észre. Jó hangulatban telt a koncert” - mesélte a zenész.

Elmesélte, hogy csendes, ülős koncertnek szánták az orfűit, mert egyrészt ennek már korábban voltak hagyományai, másrészt nagyon sok olyan hangszerelésű dalt vettek elő, ami ilyen koncertre készült.

„Nem volt csendes a koncert, de még ülős sem nagyon”

- jegyezte meg.

Elmesélte, hogy a koncerten a Kispál és a Borz és a Kiscsillag zenekar közösen lépett a színpadra, és közösen játszották el azokat a dalokat, amiket együtt írtak az elmúlt harminc évben.

Lovasi: Nem vagyok meghatódós ember, de tényleg klassz este volt”

„Voltak vendégek is: Kiss Tibi és Varga Livius a Quimbyből és Németh Juci, akik végigkísérték ha nem is az elmúlt harminc évet, de az utolsó húsz évet együtt töltöttük el különböző színpadokon, és játszottunk egymás produkcióiban, úgyhogy szinte adta magát, hogy mindenképpen meghívjam őket erre az estére” - idézte fel a zenész.

„A Kiscsillag és a Kispál és a Borz tagjai együtt zenéltek.

A Kiscsillag tagjai ugyanúgy játszottak Kispál-számokban, és a Kispál-tagok is játszottak Kiscsillag-dalokban, mintha a sajátjuk lett volna. Ez nekem nagyon élvezetes volt” - mesélte Lovasi András, aki elmondta, hogy voltak olyan pillanatok a koncerten, amire ő sem számított.

„Feljött a feleségem a színpadra, és elénekelt egy gyönyörű Katona Klári dalt,

úgy, hogy azt sem tudtam, hogy ott lesz a fesztiválon. Ez engem is meghatott, és egy kicsit ki is zökkentett a koncertből” - mondta a zenész.

Felidézte, hogy a közönség egy emberként énekelte a dalokat. Az orfűi színpadnak van egy nagyon sajátos aurája – úgy kell elképzelni, mint egy amfiteátrumot. Lent van a színpad egy völgy aljában, így sokkal jobban lehet látni a közönséget, szinte az arcokat külön-külön lehet látni, emiatt pedig nem egy tömegként érzi az ember a körülötte lévő embereket.

„Nem vagyok meghatódós ember, aki könnyen mond szívbéli szavakat, de tényleg klassz este volt”

- összegezte az orfűi koncert élményét Lovasi András.

Elmondta, hogy a szintén 50 éves születésnap apropóján november 11-ére szervezett Aréna-koncert azért kicsit más lesz: 30-40 százalékban más lesz a repertoár, más vendégek lesznek és a koncert dramaturgiája is más lesz.

A zenész hozzátette: november 11-e előtt megjelenik egy szövegkönyv-gyűjtemény is, aminek egy akusztikus-jellegű turnét tervez jövőre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×