eur:
394.81
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Múzeumként épül újra a japán manga atyjának háza

A japán képregény és rajzfilm múzeumaként építik fel újra a manga szent földjének nevezett házat Tokióban, ahol többek között a manga atyjának tartott Tezuka Oszamu is lakott.

A főváros Tosima kerületében valaha állt Tokivaszo nevű épületet több mint 30 évvel ezelőtt lerombolták, most egy parkban építik föl újra, mintegy 200 méterre az eredeti helyétől - jelentette be a kerület vezetése.

"A múzeum a fiatalabb generációknak tanítja meg, honnan származik a manga, de szeretnénk az olimpiára Tokióba érkező turistákat is becsalogatni" - mondta Takano Jukio, a kerület polgármestere.

A múzeum a tervek szerint 2020 márciusában, a nyári olimpiai játékok előtt nyílik meg.

Fiatal mangaművészek népesítették be évtizedeken át a régi stílusú épület kicsi szobáit, itt élt az ötvenes években a manga atyának tartott Tezuka Oszamu, az Astro Boy írója és illusztrátora és Fudzsio Fudzsiko, Doraemon, a robotmacska kitalálója.

A kerület vezetői elmondták, hogy a Tokivaso kétemeletes, favázas épület volt közös konyhával és mellékhelyiségekkel, fürdője nem volt. Azért rombolták le 1982-ben, mert az állapota nagyon leromlott.

Az épületet majdnem eredeti méretében építik fel, belül a galériákkal együtt 420 négyzetméteres lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×