eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

MittelCinemaFest 2015 - Tizennégy olasz film Budapesten

Tizennégy friss olasz filmet - többek között a tavalyi Oscar-díjas Paolo Sorrentino Ifjúság című új rendezését hozza el Budapestre november 5. és 15. között a 13. MittelCinemaFest - Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

November második hetében ismét a kortárs itáliai filmeké a főszerep a Puskin és Tabán moziban: a MittelCinemaFest túlnyomórészt olyan friss alkotásokat mutat be Budapesten, amelyek csak ekkor láthatók magyar mozikban - közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

A programban a habkönnyű mediterrán vígjátékok (Latin szerető, Mi és az 1300-as Giulia) éppúgy megtalálhatók, mint bátor kísérletező formák (Irántatok érzett szeretetből), a nőiség kérdését feszegető drámák (Arianna, Klór, Szüzességi fogadalom) vagy a migrációs tematika (Mediterráneum).

Paolo Sorrentino az Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, látványos filmmel jelentkezik, és újra gyönyörű tájakon foglalkozik az élet mindenkit érintő nagy kérdéseivel. Az emlékezetes képekben gazdag mozi a rendezőóriás eddigi legnagyszabásúbb, angol nyelven forgatott alkotása, amelyben olyan sztárok remekelnek, mint Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano és Jane Fonda.

A fesztiválra idén is több művész vendég érkezik, akik közönségtalálkozón vesznek részt filmjük vetítése után, a magyar nézők így találkozhatnak Giorgio Pressburgerrel és Mauro Caputóval (A müncheni óra), Edoardo Falconéval (Ha Isten úgy akarja), valamint Matteo Creatinivel (Szűkölő kamaszkor) is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×