eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vidnyánszky elbeszélgetett a társulattal

Találkozott a Nemzeti Színház társulatával Vidnyánszky Attila, a teátrum július 1-jétől kinevezett vezetője pénteken.

Vidnyánszky Attila péntek délután találkozott a Nemzeti Színház összes munkatársával, majd külön beszélgetett a társulat színész tagjaival - értesült az MTI a decemberben kinevezett új vezető egyik közvetlen munkatársától pénteken. Tájékoztatása szerint Vidnyánszky Attila köszönetet mondott Alföldi Róbertnek, a színház jelenlegi vezetőjének, hogy lehetővé tette és megszervezte a találkozót.

A beszámoló szerint Vidnyánszky Attila a társulattal való első találkozáskor ismertette a munkatársakkal, hogy milyen elvek alapján szeretné működtetni a színházat és milyen elképzelései vannak az elkövetkező évadokra.

Nyugodt hangvételű szakmai beszélgetések zajlottak le - mondta Vidnyánszky munkatársa -, amelyeknek kettős célja volt: az egyik, hogy Vidnyánszky Attila a társulat előtt röviden ismertesse elképzeléseit, a másik pedig, hogy arról tájékoztassa őket, hogy - amint ez a színházi világban szokásos - elkezdik a szerződtetési tárgyalásokat a társulat tagjaival. A színházak vezetőinek február végéig kell közölniük a jövő évadra vonatkozó szerződtetési szándékot a művészekkel. Vidnyánszky Attila minden színésszel külön tárgyal majd a jövőbeni együttműködés lehetőségéről.

Az új igazgató munkatársának tájékoztatása szerint Fekete Péter - a január 15-től kinevezett miniszteri biztos - is jelen volt az eseményen. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miként kezdi a munkát Vidnyánszky Attila és Fekete Péter a Nemzeti Színházban, elmondta: az új vezető a napokban elkezdte sorra megnézni a színház azon műsoron lévő előadásait, amelyeket eddig nem látott, és egyesével találkozni fog a színészekkel. Arról, hogy mely előadás marad műsoron és a távozó színészek továbbviszik-e szerepeiket, még nem tudott tájékoztatást adni.

Szólt arról is, hogy a részvénytársaságként működő színháznak rövid időn belül be kell nyújtania a 2013-as üzleti tervet, amely már csak Alföldi Róbert és Fekete Péter együttműködésében készülhet el.

Az MTI értesülése szerint a társulati ülésen - amelyen a színház csaknem minden munkatársa megjelent - elhangzott az is, hogy Vidnyánszky Attila mindent megtesz annak érdekében, hogy az évad végéig a bemutatók és az előadások a tervezett formában, zökkenőmentesen megvalósuljanak.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×