eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hamarosan megjelenik Gabriel García Márquez új kötete

Hamarosan megjelenik a Nobel-díjas Gabriel García Márquez kolumbiai író régóta várt új kötete.

A Yo no vengo a decir un discurso (Nem akarok beszédet mondani) címet viselő könyv szemelvények gyűjteménye, 22 szöveg kapott benne helyet. Ezeket Márquez a közönség számára, felolvasásra írta. Az első részletet az író 17 éves korából származik, iskolatársai ballagására írta. Az utolsó szemelvény 2007-es, Márquez a spanyol nyelvakadémián olvasta fel nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

A Mondadori kiadó szerint a világhírű író új kötete október 29-től lesz kapható, egyelőre csak spanyol nyelven, Latin-Amerikában és Spanyolországban.

Az új könyv az első mű, amellyel az 1982-es év irodalmi Nobel-díjasa a 2004-ben megjelent Bánatos kurváim emlékezete című könyve óta jelentkezik.

Noha saját bevallása szerint az író soha nem szeretett díjakat átvenni és beszédeket mondani, pályafutása során jócskán adódott alkalom mindkettőre. A Száz év magány című könyv szerzőjeként 1982-ben, amikor átvette a Nobel-djat, Latin-Amerika magánya címmel mondott beszédet, amelyet azóta is mesterműként tartanak számon.

A Yo no vengo decir un discurso javarészt eddig meg nem jelent írásokat tartalmaz, és a kiadó szerint Gabriel García Márquez égész életét, az őt foglalkoztató ügyeket lefedi.

"Elolvasva ezeket a beszédeket, újra felfedeztem, hogy íróként miként változtam és fejlődtem" - mondta a szerző.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×