INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kollár-Klemencz: "Itthon csak hobbizenekarként vegetálhat a Kistehén"

Infostart / InfoRádió
Az új lemez abban különbözik a korábbiaktól, hogy azok az útkeresésről szóltak, a dalok azonban ezúttal egységet alkotnak - mondta az InfoRádiónak a Kistehén frontembere. A zenekar, amelyből télen Kollár-Klemencz László négy zenésztársa kilépett, új felállásban működik tovább, és a West-Balkánban mutatja be legfrissebb, P***ba az űrhajókkal című albumot.

Nem tudom és nem is akarom összehasonlítani - mondta az InfoRádiónak Kollár-Klemencz László arról, milyen volt a régi, és milyen az új társakkal zenélni. A Kistehén alapítója azt azonban elárulta, hogy nagyon élvezi a jelenlegi helyzetet, hiszen a többiekkel félszavakból is megértik egymást.

Az eredeti felállás tagjaival is átélték ezt az állapotot, amikor ereje teljében volt a csapat, de az az idő már elmúlt, tovább kellett lépni - magyarázta a zenész.

A Kistehén tehát új erőre kapott, és a hazai sikerek mellett külföldi babérokra is tör. "Ahhoz, hogy több időt tudjunk a zenélésre fordítani, és meg is éljünk belőle, ki kell menni. Itthon csak hobbizenekarként vegetálhatunk, akármilyen sikeresek is vagyunk" - mondta Kollár-Klemencz László.

A banda nyáron és ősszel több külföldi fesztiválon is fellép, és az Egyesült Államokban is zenél: júniusban New Yorkban és a város környékén játszik majd, később pedig egy hosszabb turnéra indul a tengerentúlra.

Hanganyag: Oláh András

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk