INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Sportközvetítések a mozikban 3D-ben?

Infostart / InfoRádió
Komoly bevételi forrást jelenthet a jövőben a moziknak, ha háromdimenziós technológiával sporteseményeket vagy akár koncerteket közvetítenek - mondta Dudás Viktor, a VOX mozimagazin főszerkesztője.

A mozitrükkök szinte egyidejűek a film feltalálásával, csak a kivitelezés színvonalát csiszolják a vágók és a rendezők. A háromdimenziós technológia is már több évtizede létezik - igaz, csak a várási látványosság színvonalán - állítja Dudás Viktor.

A nézők eddig csak korallzátonyokat vagy néhány dinoszauruszt láthattak mintegy húsz percen át, mindez nem volt különösebben látványos ahhoz, hogy megfogja a mozilátogatókat.

Az Avatar alkotói azonban - a forgatókönyvíró, a rendező -, megteremtették azokat a feltételeket, amelyek hatására a mozinézők sokasága nézi végig az egész estés alkotást.

Hollywood rájött: ahhoz, hogy komoly bevételeket tudjon produkálni - az utóbbi időben világszerte látványosan esett a nézőszám, és ez csak részben magyarázható a letöltésekkel -, valami újat kell nyújtania a nézőknek.

Nem szabad szem elől téveszteni azt sem, hogy a moziba járók kétharmada 16 és 25 év közötti fiatal, az ő igényeiket pedig másképp kell kiszolgálni, mint az idősebbekét.

Dudás Viktor szerint elképzelhető, hogy hamarosan nemcsak mozifilmeket, hanem sportközvetítéseket, vagy koncerteket is nézhetnek az emberek a mozikban háromdimenziós filmeken.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán


A címlapról ajánljuk