INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Meghaladta a százmillió dollárt a Jackson-film nemzetközi bevétele

InfoRádió / MTI
Meghaladta a százmillió dollárt a This Is It című Michael Jackson-film nemzetközi bevétele.

A produkciót jegyző Sony filmstúdió közlése szerint az amerikai és kanadai jegyeladásokat is beleszámítva a júniusban elhunyt popsztár utolsó koncertpróbáiból összevágott film eddig összesen 144 millió dollárt (durván 26 milliárd forintot) hozott a konyhára.

A 111 perces alkotást október 28-án mutatták be. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az Egyesült Államokban és Kanadában decemberig kiterjesztették a film forgalmazását, holott eredetileg csak két hétre tervezték a vetítést. A Sony a meghosszabbítást tervezi az Amerikán kívüli piacokon is: országonként tárgyalják, hogy egytől három hétig terjedően mennyivel terjesztik ki a vetítés idejét.

Észak-Amerikát leszámítva a Jackson-film Japánban örvendett a legnagyobb népszerűségnek 18,2 millió dolláros bevétellel. Nagy-Britanniában, ahol az 50 előadásból álló This Is It turnét szervezték az énekesnek halála előtt, 11,1 millió dollárnak megfelelő összegért vásároltak jegyet a rajongók, Németországban 8,9 milliót költöttek a belépőkre.

A Sony 60 millió dollárt (11 milliárd forintot) fizetett ki a brit koncertszervező cégnek azért a próbákról készült százórányi felvételért, amelyből a kétórányi filmet összevágta Kenny Ortega, Jackson koncertjeinek rendezője.

A címlapról ajánljuk