eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Révész Sándor: "Ilyet még nem hallottak tőlem"

Nagy visszatérésnek is nevezhető Révész Sándor és új zenekara decemberi koncertje, de a zenész szerint valami teljesen mást, újat fog hallani a közönség. A zenész az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában azt mondta: a koncerten néhány dal erejéig emlékezik majd meg a Generálban és a Piramisban töltött időkről, de a koncerten főleg új szerzeményeket hallhat majd a közönség.

Hogyan állította össze a koncert anyagát?

Először is listáztam azokat a dalokat, amelyek a múltból szóba jöhetnek. Nem akartam a Piramisra támaszkodni, a koncerten csupán három szám erejéig idézem fel a piramisos időket. Rajtuk kívül az elmúlt húsz évben megjelent három szólólemezem dalait és vadonatúj zenéket gyúrtam össze egy programba. Áldott zenésztársakat találtam ehhez, briliáns tehetségű fiatalokat, akikkel üdítően friss, és a sóhajtól a sikolyig minden dinamikát megszólaltató hangképet tudtunk megvalósítani, amit nagyon szeretek. Tavasszal már voltunk egy rövid turnén, ezt folytatjuk most, a jövő héten Szlovákiában lépünk fel, december 12-én pedig a Művészetek Palotájában zenélünk.

Mit várhatnak a koncerttől a rajongók, valami teljesen újat, mást, mint a korábbi munkái?

Akik eljönnek, megtapasztalhatják, hogy ez egy vadonatúj hangkép, tőlem ilyet még biztosan nem hallottak. Az utóbbi időben intenzíven gitározni kezdtem, a gitár most már mindennapi eszköz, állandóan a kezem ügyében van, de nemcsak ez az újdonság, más lett a dramaturgia is, öten, karéjban ülünk, csak a koncert végén, vagy egy hangszercsere erejéig állunk fel. Ennek ellenére az előadás nagyon energikus, még véletlenül sem valami merengő, lírai dolog.

Kiknek szólnak az új dalok, a koncert?

Egyetemes üzeneteket közvetít, egy tizenhat éves lány és egy huszonöt éves fiú is megértheti. Semmi cirkalom nincs benne, az élet hétköznapi dolgairól szól, ahogy én megéltem azokat. Szívből remélem, hogy mindenki felfedezi magának benne azt, ami neki fontos.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×