eur:
389.3
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meghalt Farrah Fawcett színésznő

Hosszú rákbetegség után 62 éves korában csütörtökön meghalt Farrah Fawcett amerikai színésznő - jelentette a CNN hírügynökség.

A '70-es évek szőke szexbálványa a Charlie angyalai című tévésorozat sztárjaként vált ismertté. Híres vörös fürdőruhás poszteréből 12 millió példányt adtak el.

Végbélrákot diagnosztizáltak nála 2006 végén; egy Los Angeles-i kórházban halt meg. A rákkal folytatott két és fél éves küzdelméről a közelmúltban dokumentumfilm készült Farrah története címmel.

A rák 2007-ben átterjedt májára is, és többszöri németországi, illetve kaliforniai kezelés sem segített.

A sztár Farrah Leni Fawcett néven a Texas állambeli Corpus Christiben született. Szépségversenyek sorát nyerte el, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas években egyre több show-műsorba hívták vendégként. Pályáján nagyot lendített, hogy a vörös fürdőruhás posztere egész Amerika férfilakosságát elbűvölte a hetvenes években. Mások mellett Aaron Spelling és Leonard Goldberg producereket is, akik meghívták a Charlie angyalai (Charlie's Angels) címmel készülő tévésorozatukba az egyik főszereplőnek. A színésznő három szezonon át a sorozat legnépszerűbb sztárja volt, ám amikor a szériának vége szakadt, hírnevét nem tudta elsővonalbeli nagyjátékfilm-szerepekre váltani Hollywoodban. Bár játszott mozifilmekben is, főként televíziós produkciókban tűnt fel a nyolcvanas és kilencvenes években.

Farrah Fawcett élettársa, Ryan O'Neal színész néhány napja - amikor a rákbetegség a végső stádiumba jutott - bejelentette, hogy feleségül veszi szerelmét, mint mondta, nem tudja elképzelni nélküle az életet. O'Neal korábban már többször megkérte a kezét, de Fawcett elutasította; ezúttal beleegyezett, az esküvőre azonban már nem kerülhetett sor. O'Neal és Fawcett az 1980-as évek óta éltek együtt, van egy közös gyermekük is, Redmond, de soha nem házasodtak össze.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×