eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kultúrhíd köti össze Itáliát és Magyarországot

Találkozás és előzetes próbák nélkül lépnének fel olasz és magyar művészek közös produkciókkal a Kultúrhíd Fesztiválon. A szeptember 21-27-e között zajló rendezvény az olasz és a magyar kultúrát és gasztronómiát állítja a középpontba. Müller Zsófia főszervező elmondta: évente kétszer rendeznék meg a fesztivált, egyszer Olaszországban.

A Kultúrhíd Fesztivál kiemelt programjai a kiállítások, amelyeket az esélyegyenlőség évének jegyében szerveztek meg - mondta az InfoRádiónak a rendezvény főszervezője.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban szombat este Király Tamás fashion show lesz, de tartanak majd workshopokat is - tette hozzá Müller Zsófia.

Olyan művészeket is felkértek a részvételre, akik valamilyen módon kapcsolódnak Olaszországhoz vagy olaszokhoz. Köztük lesz Barna Imre, Umberto Eco műveinek fordítója, Karafiáth Orsolya és Jancsó Miklós is.

Olaszországból ugyancsak érkeznek művészek, de bemutatnak olasz filmeket és koncertet adnak az egyik olasz zeneakadémia tanulói és végzett hallgatói is - közölte a Kultúrhíd Fesztivál főszervezője.

A közös, olasz-magyar produkciók előtt a művészek korábban nem találkoznak: így születik majd valami teljesen új, miközben egy magyar költő, Erdődy Kristóf felolvas műveiből, miközben egy olasz zeneakadémista kíséri gitáron - mondta Müller Zsófia.

A fesztivált a következő esztendőkben évente két alkalommal rendezik majd meg, egyszer Magyarországon, egyszer pedig Olaszországban - számolt be a tervekről a főszervező.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×