eur:
396.18
usd:
359.72
bux:
72343.49
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Kamala Harris és Donald Trump. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Egyre több celeb száll be az amerikai választási kampányba – mutatjuk, hogy ki kit támogat

Egymás után jelentik be a legismertebb amerikai színészek, sportolók, zenészek és üzletemberek, hogy a republikánus Donald Trumpot vagy a jelenlegi demokrata alelnököt, Kamala Harris támogatják a november 8-i elnökválasztáson.

Taylor Swift épp a kedd esti tévé vita után közölte, hogy Kamala Harrist támogatja – adta hírül a CNN. A milliárdos popsztár a közösségi médiában megjelent bejegyzésében arra kérte honfitársait, hogy alaposan gondolják át, vajon ki lenne a legjobb vezetője az Egyesült Államoknak.

Korábban már Matt Damon és Lin-Manuel Miranda is beállt a demokrata elnökjelölt táborába, sőt egy adománygyűjtő estélyen még több millió dollárt is összeszedett Harris kampányára. Hozzájuk hasonlóan a Vogue magazin főszerkesztője, Anna Wintour, valamint a divattervező Tory Burch is Kamala Harris támogatására szólította fel az amerikaiakat.

A Forbes hosszú listát állított össze a demokrata elnökjelölt legújabb kedvelőiből. A teljesség igénye nélkül néhány nálunk is ismert Harris-támogató neve: Jane Fonda, Ben Stiller, George Clooney, Barbra Streisand és a zenész John Legend. A portál ezt azokkal egészítette ki, akik régóta keményen bírálják Donald Trumpot. Így biztosan Kamala Harris győzelmét szeretné többek között Jamie Lee Curtis, Robert De Niro, a popzenész Kesha és a milliárdos Mark Cuban.

Ugyanakkor Donald Trump hívei között is van jó néhány világszerte ismert név. Itt van mindjárt a Tesla villanyautóktól a SpaceX űrvállalkozásig szinte mindenben sikeres üzletember, Elon Musk. Ő már hónapokkal ezelőtt letette a garast a republikánus elnökjelölt mellett, akárcsak az amerikaifutballista Patrick Mahomes felesége, Brittany, aki nemrég keményen beszólt néhány Trumpot becsmérlő kommentelőnek.

De a volt elnök újraválasztásának örülne a pankrátorlegenda, Hulk Hogan, a zenész Kid Rock, a rapper és tévésztár Amber Rose és Rosanne Barr, a színész Jon Voight, de a rapper Kanye West is korábban többször hitet tett Donald Trump mellett.

A hirado.hu körképe szerint az ötszörös Oscar-díjas és kétszeres Arany Pálma díjas színész-rendező, Clint Eastwood is regisztrált republikánus Kaliforniában, de a kétszeres Grammy-díjas színész, countryénekes Billy Ray Cyrus zenéit rendszeresen bejátszották Donald Trump be- és kivonulásakor a Republikánus Párt rendezvényein, miközben1992-ben született lánya, Miley Cyrus a Demokrata Párt jelöltjeit támogatja.

A The Economist szerint ahogy közeledik a novemberi voksolás ideje, úgy fokozódik a két tábor aktivitása és várhatóan egyre több híresség jelenti majd be, hogy melyik jelöltet látná a legszívesebben az elnöki székben.

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×