eur:
395.14
usd:
368.35
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay

Nekimegy a reklámblokkolóknak a YouTube

A YouTube már korábban megígérte, hogy fel fog lépni a bővítmények ellen.

Úgy tűnik, a YouTube elkezdett komoly lépéseket tenni a reklámblokkolók ellen: sokan arról számoltak be, hogy a napokban egyre furcsábban viselkedik a platform. Felhasználók arról számoltak be, hogy különböző reklámblokkoló (ad blocker) bővítmények használata közben számos problémájuk adódott: például egyszerűen megszűnt a hang a YouTube-videók alatt - írja a vg.hu.

Az elmúlt években a jelentősen megszaporodott reklámok miatt sokan ahelyett, hogy előfizetnének a YouTube Prémiumra, inkább a böngészőkbe telepíthető reklámblokkolókat választják, mely esetenként nem a legbiztonságosabb megoldás, ugyanis ezek akár vírusokkal is járhatnak. A The Independent szerint sokan arról számoltak be, hogy a videók automatikusan befejeződnek vagy elnémulnak, miközben reklámblokkolókat használnak. Ha épp nem az a baj, hogy a videó magától a végére ugrik, akkor a hang nem stimmel, emiatt pedig többen azt hitték, hogy a fül-/fejhallgatójukkal van probléma. A videómegosztó platformoknak viszont nagy bevételük van a hirdetésekből, ezért korábban a YouTube is megígérte, hogy drasztikus lépéseket fognak tenni az ügyben.

A Censuswide kutatócég egy közelmúltbeli felmérése szerint az Egyesült Államokban az emberek több mint fele használ reklámblokkoló szoftvert, nem meglepő módon a fiatalok körében népszerűbbek ezek a programok. A reklámblokkolók teljes száma világszerte megközelíti az egymilliárdot.

A YouTube egyébként nemrég azt is belengette, hogy nemcsak lejátszás közben, hanem még a szüneteltetés alatt is hirdetésekkel akarja bombázni az ingyenes felhasználókat.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×