eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Nekimegy a reklámblokkolóknak a YouTube

A YouTube már korábban megígérte, hogy fel fog lépni a bővítmények ellen.

Úgy tűnik, a YouTube elkezdett komoly lépéseket tenni a reklámblokkolók ellen: sokan arról számoltak be, hogy a napokban egyre furcsábban viselkedik a platform. Felhasználók arról számoltak be, hogy különböző reklámblokkoló (ad blocker) bővítmények használata közben számos problémájuk adódott: például egyszerűen megszűnt a hang a YouTube-videók alatt - írja a vg.hu.

Az elmúlt években a jelentősen megszaporodott reklámok miatt sokan ahelyett, hogy előfizetnének a YouTube Prémiumra, inkább a böngészőkbe telepíthető reklámblokkolókat választják, mely esetenként nem a legbiztonságosabb megoldás, ugyanis ezek akár vírusokkal is járhatnak. A The Independent szerint sokan arról számoltak be, hogy a videók automatikusan befejeződnek vagy elnémulnak, miközben reklámblokkolókat használnak. Ha épp nem az a baj, hogy a videó magától a végére ugrik, akkor a hang nem stimmel, emiatt pedig többen azt hitték, hogy a fül-/fejhallgatójukkal van probléma. A videómegosztó platformoknak viszont nagy bevételük van a hirdetésekből, ezért korábban a YouTube is megígérte, hogy drasztikus lépéseket fognak tenni az ügyben.

A Censuswide kutatócég egy közelmúltbeli felmérése szerint az Egyesült Államokban az emberek több mint fele használ reklámblokkoló szoftvert, nem meglepő módon a fiatalok körében népszerűbbek ezek a programok. A reklámblokkolók teljes száma világszerte megközelíti az egymilliárdot.

A YouTube egyébként nemrég azt is belengette, hogy nemcsak lejátszás közben, hanem még a szüneteltetés alatt is hirdetésekkel akarja bombázni az ingyenes felhasználókat.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×