eur:
395.9
usd:
368.28
bux:
69854.24
2024. június 19. szerda Gyárfás
Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök (b) és demokrata párti kihívója, Joe Biden az ohiói Cleveland város Case Western Reserve egyetemén rendezett első elnökjelölti vitában 2020. szeptember 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Kutatás: az amerikaiak többsége szívesen látna több elnökjelöltet is a viták során

A megkérdezettek közel háromnegyede nem bánná, ha más jelöltek is lennének az elnökválasztási vitákon Joe Bidenen és Donald Trumpon kívül.

A Harvard Egyetem és a Harris Poll felmérése szerint az Egyesült Államokbeli választók 79 százaléka szeretné, hogy Joe Biden és Donald Trump elnökjelölti vitán mérettessék meg magukat - írja a The Hill cikke nyomán a Portfolio. Erre meg is lesz az esélyük, múlt héten ugyanis, eltérően a hagyományoktól, két alkalomban egyeztek meg a jelöltek, ám ezen felül Trump újabb párharcokra hívta ki demokrata ellenfelét.

Igaz, hogy Joe Biden jelenlegi amerikai elnök egyik feltétele a viták kapcsán az volt, hogy csak elődjével szeretne a pódium mögé állni, az amerikai választópolgárok többsége ezt nem feltétlenül tartja elegendőnek.

A megkérdezettek 71 százaléka szerint ugyanis a két nagy párton kívüli jelölteket is be kellene vonni a vitákba, ha sikerül átlépniük a szükséges küszöböt.

Ez főként az ifjabb Robert F. Kennedyre vonatkozhat - teszik hozzá.

Mark Penn, a Harvard CAPS-Harris közvélemény-kutatás társigazgatója szerint "az amerikaiak mindig mindenről hallani akarnak, és próbára akarják tenni a jelöltjeiket. A választók vitákat akarnak látni, és szívesen látnák Kennedyt is a vitában".

Robert F. Kennedy Jr. úgy véli, Donald Trump és Joe Biden "összejátszanak", hogy egy párharcba zárják az Egyesült Államokat.

A felmérés során megkérdezettek 73 százaléka véli úgy, hogy a jelenlegi és az előző elnöknek ragaszkodnia kellett volna a hagyományosan az elnökjelölti viták bizottsága által szervezett három elnökjelölti és egy alelnökjelölti vitához.

Joe Biden és Donald Trump először a georgiai Atlantában csap össze június 27-én, a CNN közvetítésében.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×