INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

demokrata

2022.12.09. 18:00

Bajban Joe Biden, lelépett egy demokrata szenátor

Elhagyja pártját Kyrsten Sinema demokrata szenátor. Ezzel újra egyenlő lett az arány az amerikai szenátusban. Szavazategyenlőség esetén Kamala Harris alelnök szavazata dönt.
2022.11.10. 11:55

Mártonffy Balázs: az Egyesült Államok állampolgárainak adója Ukrajnába megy

Az NKE Amerika Kutatóintézetének vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában rámutatott, a Biden-adminisztráció mozgástere szűkül és szűkülni fog, szinte függetlenül attól, hogy milyen eredményt hirdetnek ki az amerikai félidős választások után. A republikánusoknak ugyanis fontos belpolitikai ütőkártya kerül a kezükbe.
2021.08.11. 14:03

Így mondott le a zaklatással vádolt New York-i kormányzó

Megtört az ellenállása, lemondott New York állam kormányzója. Andrew Cuomót egy sor szexuális zaklatási ügyben vádolták, és egy vizsgálat szerint bizonyíthatók a tettei. A Demokrata Pártban korábban befolyásos politikus helyét Kathy Hochul alkormányzó veszi át.
2021.01.20. 11:21

Donald Trump saját pártot alapíthat

A leköszönő elnök az elmúlt napokban többször is beszélt a hozzá közelállókkal arról, hogy egy új politikai formációt szeretne indítani, miután a Capitolium ostromát követően számos republikánus szövetségese hátat fordított neki. A csoportosulás „Patriot Party” vagyis Hazafi Párt névre hallgatna – értesült minderről a Wall Street Journal.
2021.01.07. 06:35

A demokratáké lesz a többség az amerikai szenátusban

Biztossá vált, hogy a demokrata párti jelöltek nyertek az előző napi amerikai szenátusi pótválasztáson, így a következő ciklusban a Demokrata Párt veszi át az ellenőrzést a törvényhozás felsőháza felett - jelentette több amerikai hírtelevízió.
2021.01.06. 16:47

Szakértő: Joe Biden megnyerte a "lottóötöst"

Kaló Máté külpolitikai elemző szerint most van egy-két évük a demokratáknak arra, hogy a törvényhozáson és a szenátuson is átvigyenek törvényjavaslatokat, akár fontos pozícióban lévő bírókat is cserélhetnek.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018