eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Cropped image of an airplane, only showing the wing while in flight above the clouds.
Nyitókép: Moazzam Ali Brohi/Getty Images

Egy utas meghalt, többen megsérültek egy légörvénybe került repülőgépen

A gép Londonból Szingapúrba tartott, de az eset miatt Thaiföldön leszállt.

Egy ember meghalt és többen megsérültek a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó keddi járatán, amely rendkívül erős légörvénybe került. A gépet Bangkokba irányították, ahol rendben leszállt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az elhunyt személy utas volt-e vagy a személyzethez tartozott, illetve hogy miként történt a baleset - írta a BBC.

Bangkokban a thai hatóságokkal együttműködve orvosi segítséget nyújtanak az utasoknak, a sérülteket egy helyi kórházba vitték.

A Singapore Airlines szerint, amely közleményben fejezte ki részvétét, az SQ 321-es járaton 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

A légörvény vagy más néven turbulencia a repülésben mindennapi eseménynek számít és többnyire nem okoz gondot, ilyen súlyos incidensek ritkán fordulnak elő miatta. Néha előrejelezhető, akár a pilóták is figyelmeztethetik egymást rádión keresztül, de ez az időjárási jelenség "előjöhet" a semmiből is, lényegében bármilyen körülmények között.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×