eur:
395.31
usd:
368.64
bux:
70424.37
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Unsplash.com

Imádkozó utasok a Singapore Airlines fedélzetén - videók

A Singapore Airlines utasai közül azok sérültek meg, akik nem voltak bekötve.

Volt, aki arra ébredt fel, hogy a repülőgép tetőtere és a padlója között dobálja a vihar, és olyan is, aki óriási becsapódás zajára riadt csak fel – a Sky News a Singapore Airlines légitársaság Londonból Szingapúrba tartó járatának utasait kérdezte arról a keddi, tragikus balesettel végződő útról, amelyben egy ember meghalt - írja az Index.

Az extrém turbulenciába került járat majd kétezer métert süllyedt három perc alatt, óriási pánikot előidézve az utastérben. A repülőgép Bangkokban hajtott végre kényszerleszállást. A Boeing 777-300ER típusú gép fedélzetén 211-en ember utazott, közülük egy 73 éves férfi – feltételezhetően szívrohamban – életét vesztette.

Az utasok szerda reggel érkeztek meg egy különjárattal Szingapúrba. Elmondásuk szerint ugyan a biztonsági övek megkímélték az embereket a sérülésektől, néhányan még így is a repülőgép mennyezetébe csapódtak.

Egy ausztrál utas, Teandra Tukhunen bal karja sérült meg, ő arra ébredt fel a turbulenciába került gép fedélzetén, hogy a mennyezethez, majd a padlóhoz ütődik, közvetlenül a biztonsági öv bekapcsolására felhívó hangjelzés után, ugyanis nem volt elég ideje bekapcsolni azt. Egy másik, Joshua nevű utas azt mondta, nem hiszi, hogy képes lesz újra repülőre ülni az ijesztő incidens után. Ő hatalmas zajról, síró emberekről és mindenhonnan ömlő vízről számolt be. A férfi nagy fájdalmakra panaszkodott, és azt mondta, miután tudomást szereztek utastársuk halálhíréről, még rosszabb lelkiállapotba kerültek.

Andrew Davies brit utas leszögezte a lapnak, hogy „aki be volt kötve, annak nem esett baja”. Azt mondta, bár a biztonsági öv jelzése bekapcsolt, a személyzetnek nem volt ideje arra, hogy elfoglalja a helyét. Úgy emlékszik, hogy minden egyes utaskísérő, akit látott, valamilyen módon megsérült.

A járaton utazók elmondásából kiderült, hogy a turbulencia valószínűleg akkor következett be, amikor az emberek éppen reggeliztek. A thaiföldi Samitivej Srinakarin Kórházban hetvenegy embert láttak el, közülük hatnak kritikus a sérülése.

Sara Nelson, a 20 légitársaság több mint 50 ezer dolgozóját képviselő Légiutas-kísérők Szövetségének (CWA) nemzetközi elnöke elmondta, hogy fontos, hogy az utasok biztonsági öve be legyen kapcsolva.

Ezt támasztja alá az Egekura felhívása is, amely szerint fontos, hogy a repülés teljes időtartama alatt legyen bekapcsolva a biztonsági öv, akkor is, ha a kapitány nem kapcsolta fel az övek becsatolására figyelmeztető jelzést. Különösen fontos ez alvás közben – írták.

A Singapore Airlines vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki az SQ321-es járat fedélzetén utazóknak, továbbá minden lehetséges segítség megadásáról biztosította az utasokat és a személyzetet. Együttműködnek a thaiföldi hatóságokkal.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×