eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Damaszkusz, 2020. szeptember 3.Azitromicin nevű antibiotikumot csomagol egy gyógyszerész a szíriai Tamico gyógyszergyár laboratóriumában Damaszkuszban 2020. szeptember 3-án. Az Azitromicin és a malária ellen kifejlesztett hidroxiklorokin kombinációjával a koronavírussal fertőzött betegeket kezelik. A németországi Neuenburgi Egyetem és a svájci Lausanne-i Egyetem kutatói részvételével egy közelmúltban elvégzett kutatás ugyanakkor bizonyította, hogy az azitromicin és a hidroxiklorokin kombinációja 27 százalékkal növeli a halálozás kockázatát.
Nyitókép: MTI/EPA/Juszef Badaui

Az elnök kedvenc Covid-gyógyszere nagyon veszélyes lehetett

Közel 17 000 ember halhatott meg a koronavírus-járvány első hulláma során a hidroxiklorokin szedése után - állítják francia kutatók..

A portfolio.hu írja, hogy a főleg malária elleni gyógyszert számos betegnél írták fel a világjárvány első hulláma során, annak ellenére, hogy nem létezett a klinikai előnyeit dokumentáló bizonyíték.

A francia kutatók a Biomedicine & Pharmacotherapy-ban közölt tanulmányukban állítják ezt. Sőt, úgy számolnak, hogy

16990 koronavírusban megbetegedett ember ennek a gyógyszernek a szedése miatt halt meg.

Egyrészt a hidroxiklorokinnak komoly mellékhatásai voltak, a legsúlyosabb a szívritmuszavar. Másrészt a szedése alatt a betegek elestek a hatékonyabb kezelések lehetőségétől.

Valójában a kutatók szerint ez a szám akár még ennél is sokkal magasabb lehet, mivel a tanulmány csak hat országra terjed ki 2020 márciusa és júliusa között, amikor a gyógyszert előszeretettel, rendkívül széles körben írták fel a vizsgált a 6 vizsgált országban, Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Államokban.

A gyógyszer hatásosságát a volt amerikai elnök, Donald Trump is hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×